Σε μια κλωστή κρέμεται πλέον η επένδυση στο Ελληνικό, καθώς κλιμακώνεται η αβεβαιότητα σχετικά με την κήρυξη ή μη μεγάλου τμήματος της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό ως αρχαιολογικού χώρου, καθώς αναβλήθηκε εκ νέου η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για το θέμα αυτό.

Και ενώ ο επενδυτής, η Hellinikon Global, που έχει υπογράψει σύμβαση με το δημόσιο από τον Νοέμβριο του 2014, έχει ξεκαθαρίσει πως χρειάζεται «καθαρή λύση» στο ζήτημα, ώστε να μπορεί να προχωρήσει στην ανάπτυξη της έκτασης, θα χρειαστεί τώρα να περιμένει εκ νέου προκειμένου να διαπιστώσει τι μέλλει γενέσθαι.

Πηγές με γνώση των σχετικών διεργασιών αναφέρουν στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» πως η αναβολή επιδιώχθηκε από την κυβέρνηση, καθώς οι ενδείξεις παρέπεμπαν σε σχηματισμό πλειοψηφίας μεταξύ των μελών του ΚΑΣ υπέρ της κήρυξης του χώρου ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Μια απόφαση η οποία θα τίναζε στον αέρα μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα.

Το συμβούλιο δεν κατέληξε σε γνωμοδότηση στην προηγούμενη συνεδρίασή του, η οποία διεκόπη στις 2 τα ξημερώματα την περασμένη Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα μέλη του ΚΑΣ πρότειναν να κηρυχθεί η έκταση αρχαιολογική.