Νόμο του κράτους σκέπτεται να κάνει η κυβέρνηση τη σύμβαση που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην εταιρεία Ελληνικό A.E. και το δημόσιο, προκειμένου η συμφωνία να ισχυροποιηθεί έναντι όσων θέλουν να βάλουν προσκόμματα στην εφαρμογή της. Με την κίνηση αυτή ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να δεσμεύσει τόσο όσους από το κόμμα του διαφωνούν με το έργο όσο και την αντιπολίτευση, η οποία έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει άλλες προτάσεις της κυβέρνησης.  

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ακόμα ότι στη σημερινή συνεδρίαση το ΚΑΣ θα προχωρήσει στην οριοθέτηση των ζωνών, προκειμένου το έργο να προχωρήσει απρόσκοπτα, διαδικασία που  δεν πρόκειται να επηρεάσει στο ελάχιστο την έναρξη των εργασιών του Ελληνικού. Κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες έλεγαν μάλιστα ότι η διαδικασία  αυτή προβλέπεται μέσα στη συμφωνία, ενώ επεσήμαιναν ότι δεν είναι χρονοβόρα. Έφερναν μάλιστα ως παράδειγμα το μετρό της Αθήνας -για το οποίο λέγεται ότι είναι η μεγαλύτερη εν ενεργεία ανασκαφή των τελευταίων χρόνων-, το ίδρυμα «Νιάρχος» αλλά και την Εγνατία Οδό. Τα κυβερνητικά στελέχη ξεκαθάριζαν ότι η διαδικασία αυτή δεν είναι χρονοβόρα –όπως σε αντίστοιχες περιπτώσεις που εμπλέκονται ιδιώτες- καθώς ο νομοθέτης έχει προβλέψει να επιλύονται γρήγορα τα οποία προσκόμματα προκύπτουν κατά τη διάρκεια του έργου.  

Παρ' όλα αυτά, πάντως, τα στελέχη της κυβέρνησης δεν έκρυβαν την αγωνία τους για το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης, καθώς όλο το τελευταίο διάστημα  παίρνουν διαβεβαιώσεις ότι όλα τα θέματα θα λυθούν και οι διαδικασίες θα προχωρήσουν και τελικά γίνεται το ακριβώς αντίθετο. Εντωμεταξύ χθες υπήρξε νέα εμπλοκή για την επένδυση του Ελληνικού αφού, μόλις λίγες ώρες μετά την απόφαση του δευτεροβάθμιου οργάνου που έκρινε πως δεν υπάρχει δάσος στην περιοχή, έγινε γνωστό πως δύο σωματεία οικολόγων προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της συντονιστικής αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής και του δασάρχη Πειραιά.