Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται οι υποψήφιοι στην κεντροαριστερά, που πραγματοποιούν περιοδείες, επισκέψεις και παρεμβαίνουν στα ΜΜΕ, στην προσπάθειά τους να δώσουν το στίγμα τους, ενόψει εκλογών για την ηγεσία του νέου φορέα.

Η Φώφη Γεννηματά ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη. Από το βήμα της ΔΕΘ παρουσίασε σημεία από το «Σχέδιο Ελλάδα», ενώ συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με κοινωνικούς φορείς, κομματικά στελέχη της συμπρωτεύουσας, αλλά και ευρύτερα της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και με πρόσωπα από το χώρο της συτοδιοίκησης.

Ο Γιάννης Μανιάτης θα συμμετέχει το απόγευμα της Τετάρτης σε συζήτηση για τη σοσιαλδημοκρατία, το μέλλον σε Ελλάδα και Ευρώπη και την ανάπτυξη με κοινωνική αλληλεγγύη, όπου θα μετέχουν ο Π. Ιωακειμίδης και ο Γ. Σιαναντάρης, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να παρουσιάσει την υποψηφιότητά του από την ιδιαίτερη πατρίδα του, σε ανοιχτή εκδήλωση που θα γίνει στο Άργος.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου έδωσε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ενώ την Τρίτη συνάντησε τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη. Μάλιστα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης του έδωσε και την «ευχή» του να είναι ο νέος αρχηγός του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.

Ο δήμαρχος Αθηναίων συνόδευσε σήμερα τον πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας Φελίπε Γκονζάλες στην εθιμοτυπική επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο. Τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Αθηναίων βρέθηκε σε Κοζάνη, Γιάννενα και Πάτρα, όπου είχε συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες και φίλους.

Τη ΔΕΘ θα επισκεφθεί σήμερα και ο Γιάννης Ραγκούσης, και στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται στο Στρασβούργο, ενώ μετά την επιστροφή του αναμένεται να ξεκινήσει τις περιοδείες του στην περιφέρεια. 

Στο μεταξύ, την Πέμπτη «κληρώνει» για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, καθώς συνεδριάζει η επιτροπή Αλιβιζάτου, προκειμένου να βρει μια κοινή λύση, μετά και την επιστολή που απεστάλη προς παρόχους κινητής τηλεφωνίας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Ήδη μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας απάντησε θετικά ότι ενδιαφέρεται να αναλάβει το online σύστημα, προκειμένου να αποφευχθούν διπλοψηφίες, αλλά και της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας. Την Τρίτη μάλιστα πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, όπου συζητήθηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες.

Ποτάμι, Καμίνης, Ραγκούσης και Μανιάτης επιμένουν και έχουν κάνει σημαία τους το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ενώ η πλευρά της Φώφης Γεννηματά επιμένει στη δική της κόκκινη γραμμή που έχει να κάνει με την παραλαβή κωδικού από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, ώστε να έχουν διασταυρωθεί τα στοιχεία του.

Οι πάντες θεωρούν ότι το ζήτημα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα, καθώς έχει κουράσει τον κόσμο της κεντροαριστεράς, ενώ χαρακτηριστική ήταν η φράση που χρησιμοποίησε υποψήφιος, κληθείς να περιγράψει την κατάσταση και την εξέλιξη. «Το ζήτημα θα λυθεί αλλά όχι αναίμακτα» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στα parapolitika.gr.

Στο μεταξύ, στην επιτροπή Αλιβιζάτου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα που έχει να κάνει με τις δαπάνες των υποψηφίων προκειμένου να τις αναρτούν ανά εβδομάδα σε ένα σύστημα τύπου Διαύγεια.