«Η Eκκλησία έχει τις απόψεις της, είναι σεβαστές, δεν μπορεί να επηρεάζει σε μεγάλες νομοθετικές επιλογές και να επεμβαίνει σε θέματα που είναι αρμοδιότητας του εκλεγμένου κοινοβουλίου. Οι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση σύμφωνα με τις πολιτικές και προσωπικές τους αρχές» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1 FM στην εκπομπή «Weekend Online» και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Γεωργία Σκιτζή.

Σε ερώτηση στον κ. Ξυδάκη αν συμφωνεί με το ηλικιακό όριο, ο υπουργός επισήμανε ότι «υπάρχει ήδη ένα νομοθετικό πλαίσιο μέσα στο όποιο δεν ταυτίζεται η πολιτική ενηλικίωση με τη σεξουαλική ενηλικίωση».

Αναφορικά με τους ΑΝΕΛ και την πρόθεση κάποιων βουλευτών να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο, τόνισε ότι «οι προθέσεις σε πολιτικό επίπεδο όπως έχουν εκδηλωθεί νομίζω θα τηρηθούν και θα πρέπει να τηρηθούν. Οτιδήποτε άλλο συνιστά εξωκοινοβουλευτική παρέμβαση, ο νομοθέτης αναγνωρίζει νέες ανάγκες και έρχεται να διευκολύνει περιπτώσεις πολιτών».

Σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ σχετικά με το νομοσχέδιο, είπε πώς «δεν υπάρχει διάθεση να στριμώξεις κάποιον να ψηφίσει. Εάν οι προτάσεις της ΝΔ είναι στην κατεύθυνση του νομοσχεδίου, θα γίνουν δεκτές, εάν γίνεται για να δημιουργήσει εντυπώσεις, αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι για να κερδίσει κάποιος από εμάς αλλά κάποιοι συμπολίτες μας να μην είναι δευτέρας κατηγορίας».

Μιλώντας για τη στάση της Εκκλησίας σημείωσε ότι «εδώ σε λίγο θα τεθούν ζητήματα αφορισμών, θα πρέπει κάθε προοδευτικός και φιλελεύθερος πολίτης να βγει να μιλήσει. Δεν μπορεί να απειλούνται από άμβωνος αιρετοί πολιτικοί άνδρες οι οποίοι νομοθετούν σύμφωνα με το καθήκον τους».

«Το να κάνεις μια πολιτική συμμαχία και να έχεις μια λειτουργική κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι ταυτίζεσαι ιδεολογικά» , είπε στον σταθμό ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

«Αυτά που απασχολούν τον λαό θα πρέπει να είναι πονοκέφαλος για όλο το πολιτικό σύστημα και όχι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων» πρόσθεσε, κρατώντας εμμέσως αποστάσεις από τις επιλογές του κ. Καμμένου, ενώ απέφυγε να απαντήσει σχετικά με τη φημολογία τοποθέτησης του Πάνου Καμμένου στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.