Να επισκεφθεί την Ελλάδα στο μέλλον κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της διευρυμένης συνάντησης των αντιπροσωπειών ΗΠΑ-Ελλάδας στον Λευκό Οίκο.

«Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την Ελλάδα, είστε ευπρόσδεκτος» τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως οι Έλληνες λατρεύουν την Αμερική, αλλά και ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν πολλοί Έλληνες που παίζουν πολύ κρίσιμο ρόλο στην πολιτική και την οικονομία και πολλοί από αυτούς είναι υποστηρικτές του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησε με τα λεγόμετα του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας «απολύτως εξαιρετική υποστήριξη», ενώ στη συνέχεια συνεχάρη την Ελλάδα για την προσπάθειά της τα τελευταία χρόνια. «Σας συγχαίρω για όλα όσα έχετε κάνει. Ξέρω ότι ειδικά στο πεδίο του τουρισμού έχετε μια πολύ δυναμική ανάκαμψη, έχετε χτυπήσει νούμερα ρεκόρ. Η Ελλάδα είναι ένας πανέμορφος τόπος, έχω πολλούς φίλους στην Ελλάδα και είμαστε μαζί σας. Είμαστε μαζί σας πραγματικά και είναι τιμή μας να σας έχουμε εδώ σήμερα» υπογράμμισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Απαντώντας ο Αλέξης Τσίπρας είπε «είναι τιμή μας να βρισκόμαστε μαζί σας σήμερα και προσδοκούμε να έχουμε αυτές τις συζητήσεις για τη συνεργασία, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ενισχύσουμε τη στρατηγική μας συνεργασία. Η Ελλάδα είναι ένας πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Ίσως να είναι η πιο όμορφη περιοχή, μεν, αλλά και η πιο σταθερή χώρα στην περιοχή. Οπότε, λοιπόν, προσδοκούμε με ανυπομονησία να προχωρήσουμε τη συνεργασία μας διότι έχουμε κοινές βλέψεις και κοινά συμφέροντα στην περιοχή».