Αποστολή στην Ουάσιγκτον

Απόλυτα ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός λίγο πριn αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες τόνισε ότι τα αποτελέσματα της επίσκεψης είναι ιδιίατερα σημαντικά για τη χώρα, καθώς τη βγάζουν στο ξέφωτο της ανάπτυξης. Παράλληλα, υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή έλεγε ότι ανάμεσα στον πρωθυπουργό και στον Ντόναλντ Τραμπ υπήρξε «χημεία». Στην εξωτερική πολιτική σημαντικό ρόλο παίζουν οι ανθρώπινες σχέσεις, τόνισε ο ίδιος άνθρωπος.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι υπήρξε μια καλή χημεία με τον Αμερικανό πρόεδρο, παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό ότι έχουν διαφορετικές θέσεις, απόψεις και εκτιμήσεις, είπε χαρακτηριστικά. Η ίδια πηγή έσπευσε να διευκρινίσει ότι χημεία δεν σημαίνει συμφωνία αλλά κατανόηση στο τι ζητάμε και τι λέμε. Ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ιδιαίτερα φιλικός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα καθώς μετά το τέλος της συνέντευξης του είπε ότι δεν ήξερε πως ο πρωθυπουργός ήταν φανατικός εναντίον του πριν τις εκλογές, λέγοντάς του «δεν είσαι ο μόνος. Πολύς κόσμος αισθανόταν ότι αν αναλάβω θα υπάρξουν προβλήματα στις σχέσεις των χωρών μας, αλλά δεν είναι έτσι».

Ακόμα, ο νέος πλανητάρχης συζήτησε με τον Αλέξη Τσίπρα τις επιθέσεις που δέχεται από τα μέσα ενημέρωσης. Τον ρώτησε, μάλιστα, αν και αυτός στην Ελλάδα δέχεται επιθέσεις. Ο πρωθυπουργός του απάντησε ότι αυτό συμβαίνει με «αμείωτη ένταση». Και ο Τραμπ απάντησε πως αυτό «δεν σου κάνει κακό, σου κάνει καλό. Και ξέρεις τι κάνω εγώ; Επικοινωνώ με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που έχουν μεγαλύτερη ανταπόκριση και είναι πιο αποδοτικά από τα ΜΜΕ» κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.