Στους κήπους του Λευκού Οίκου επισφραγίστηκε το μεγάλο «παζάρι» της ελληνικής κυβέρνησης με τον Ντόναλντ Τραμπ: εξοπλιστικά, ενέργεια, real estate, επενδύσεις, αλλά και χρέος μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των συζητήσεων, με τις δύο πλευρές να επιτυγχάνουν τις επιδιώξεις τους αποκομίζοντας οφέλη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έκρυψε ούτε μια στιγμή το ενδιαφέρον του για τα εξοπλιστικά. Ο Αλέξης Τσίπρας, από την άλλη πλευρά, πήρε την πολιτική στήριξη για το θέμα του χρέους, έλαβε διαβεβαιώσεις για επενδύσεις αλλά και την αναγνώριση ότι η Ελλάδα ανακτά την εικόνα μίας αξιόπιστης και σταθερής χώρας.

Ο Λευκός Οίκος υποδέχθηκε τον κ. Τσίπρα ως έναν πολλά υποσχόμενο εταίρο και σύμμαχο, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εμφανίστηκε καλά διαβασμένος για τα ελληνικά θέματα, ήθελε κάθε στιγμή ο φιλοξενούμενός του να αισθάνεται άνετα και οικεία.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ για το τι ειπώθηκε και τι συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί εκτάκτως από την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου.