Εικόνα προεκλογικής περιόδου καταγράφει η πολιτική επικαιρότητα, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δίνει το σύνθημα μέσω παροχών και υποσχέσεων αλλά και μέσω χρημάτων που τάζει ότι θα μοιράσει σε αγρότες και συνταξιούχους.

Η κυβέρνηση είναι γεγονός ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση και τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι η πτώση αναμένεται στο επόμενο χρονικό διάστημα να είναι ακόμη μεγαλύτερη, λόγω των κακών χειρισμών της και της μνημονιακής πολιτικής της, γι' αυτό και το Μαξίμου δεν αποκλείει πια κανένα ενδεχόμενο. Μπορεί να υποστηρίζει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να διαβεβαιώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, όμως η πίεση που δέχεται φαίνεται ότι θα επισπεύσει τις διαδικασίες των εκλογών.  

«Η χώρα πάει καλά, όλα τα άλλα είναι… fake news» ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού από την Ήπειρο, ωστόσο, πολλοί ερμηνεύουν την παροχολογία και τις υποσχέσεις που ακολούθησαν και κατά τη χθεσινή του ομιλία ως μια προσπάθεια να μοιράσει υποσχέσεις, πυροδοτώντας ο ίδιος όχι μόνο τις συζητήσεις για το θέμα των εκλογών, αλλά και την εκλογολογία που ανεπίσημα μπαίνει στο τραπέζι της πολιτικής ατζέντας. Οι νέες εξαγγελίες για παροχές, στους αγρότες αυτήν τη φορά, «μύρισαν» εκλογές σε πολύ πιο σύντομο χρόνο.

Τέτοιου είδους κινήσεις άλλωστε αποσκοπούν στην προσπάθεια επανασύνδεσης της κυβέρνησης με το εκλογικό της σώμα, διαμορφώνοντας κλίμα προσμονής στους ψηφοφόρους.  

Ο Αλέξης Τσίπρας ξαφνικά βρήκε χρήματα για τους αγρότες. Άρχισε να μοιράζει χρήμα: «Αυτή η εβδομάδα είναι σημαντική για τους αγρότες, καθώς θα εισπράξουν 750 εκατ. ευρώ από τη βασική τους ενίσχυση», δήλωσε και υπενθύμισε πως έχουν λάβει ενισχύσεις 2,8 δισ. ευρώ το 2017.

Επισήμανε ότι το 2016 «αυξήσαμε το Εθνικό Σκέλος του ΠΔΕ για την Ήπειρο κατά 279,85% ενώ για το 2017 έχουμε διαθέσει ήδη 31,05 εκατ. ευρώ για ώριμα έργα», ενώ δεν… «ξέχασε» ούτε τους αλιείς: «Δίνουμε έμφαση στους κλάδους της αλιείας και των υδατοκαλλιεργείων έτσι ώστε να καταστούν βιώσιμοι και αειφόροι. Στους κλάδους αυτούς κατευθύνονται 520 εκατ. ευρώ».