Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχθηκαν χθες η κυβέρνηση και ο Πάνος Καμμένος για το θέμα της αναβάθμισης των F-16.

«Δεν υπήρχε ουσιαστική και πλήρης ενημέρωση για το κόστος ούτε και στην Επιτροπή Εξοπλιστικών, στις 20 Σεπτεμβρίου, για την αναβάθμιση των F-16. Στην Επιτροπή απαντήσατε ότι το ποσό 1,7 με 2 δισεκατομμύρια ευρώ που σας ανέφερα είναι απαγορευτικό και ότι σε αυτό το κόστος δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Και ενώ δηλώσατε αυτό στην Επιτροπή, στη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου απαντήσατε ότι το κόστος του προγράμματος αναβάθμισης είναι 1,5 με 2 δισεκατομμύρια ευρώ» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Να υπάρχει καθεστώς διαφάνειας. Να αποφύγουμε τις μίζες τα σκάνδαλα κι όλα αυτά που μας οδήγησαν σε αυτήν εδώ την κατάσταση» ανέφερε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αναστάσιος Μεγαλομύστακας και ζήτησε να ενισχυθεί και η ελληνική πολεμική βιομηχανία.

Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, τόνισε «δεν μπορώ να χαρακτηρίσω κιόλας το τι τι γίνεται μέσα στη Βουλή από την επίσκεψη του κυρίου υπουργού στο Λονδίνο με την επίσκεψή του στο καζίνο, δεν ξέρω ποιοι ομόλογοί του θα τον υποδεχτούν με ανάλογη σοβαρότητα κι όταν αυτό το θέμα σηκώνεται μέσα στη Βουλή και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που το έχει μάθει όλος ο πλανήτης. Δεν πρέπει να προβαίνουμε σε τέτοιες συμπεριφορές και σε τέτοιες εικόνες όταν βρισκόμαστε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Σοβαρότητα θέλει και η διπλωματία και η εθνική άμυνα».