Η ένταση μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του πρώην Υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα για τη διαδικασία αναβάθμισης των F 16 κυριάρχησε κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.

Σε μια κατά τα άλλα ήρεμη συνεχρίαση ο κ. Τασούλας ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Καμμένο για ποιο λόγο ανέτρεψε τη ροή της διαδικασίας και παρέκαμψε τη Βουλή ζητώντας πρώτα έγκριση από το ΚΥΣΕΑ. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έδειξε να ενοχλείται ιδιαιτέρως από το ερώτημα του κ. Τασούλα και ύψωσε τους τόνους "απειλώντας" εκ του ασφαλούς. "Δηλαδή δεν σας αρέσει η συμφωνία;

Αν δεν τη θέλετε την παίρνω πίσω" φώναξε προσπαθώντας να ουσιαστικοποιήσει ένα διαδικαστικής φύσης ζήτημα. Το επεισόδιο έληξε γρήγορα με τον κ. Καμμένο να ενημερώνει πως το συνολικό κόστος της αναβάθμισης θα είναι 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Όσον αφορά στην ουσία ο κ. Τασούλας δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ της συμφωνίας ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία από τη συνεδρίαση του Νίκο Φίλη.