Τις όποιες εσωκομματικές διαφωνίες και προβληματισμούς υπάρχουν για όλα τα θέματα της επικαιρότητας θα επιχειρήσει να αμβλύνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Όπως είναι γνωστό, στο συγκεκριμένο κορυφαίο όργανο συμμετέχει ο Νίκος Φίλης, ο οποίος όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα εμφανιζόταν να ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την αναβάθμιση των F-16 και τον τρόπο που έγινε γνωστό το θέμα, αλλά και στελέχη της κίνησης των 53+, τα οποία εδώ και αρκετό καιρό ζητούν επίμονα τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, καθώς το κορυφαίο όργανο του κυβερνώντος κόμματος έχει να συνεδριάσει από το καλοκαίρι.

Το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, εμφανίζεται να μην επιθυμεί την επέκταση της συζήτησης γύρω από τα F-16 καθώς, όπως επισημαίνουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός έδωσε όλες τις εξηγήσεις γι' αυτό το θέμα από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ σήμερα αναμένεται να ενημερώσει συνολικά και το κόμμα.

Οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν ακόμα ότι ανάλογα με το πρόγραμμα που θα έχει ο πρωθυπουργός μέσα στον Νοέμβριο θα εξαρτηθεί και το πότε θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ενημερωθεί και από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τα θέματα που έχουν μείνει ακόμα ανοιχτά.

Ήδη για τον επόμενο μήνα πάντως έχουν προγραμματιστεί δυο ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα. Το πρώτο είναι στις 17 Νοεμβρίου στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας στη Σύνοδο Κορυφής για τα Κοινωνικά και Εργασιακά Δικαιώματα και το δεύτερο στις 24 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες για την Ανατολική Εταιρική Σχέση.

Παράλληλ,α στην Κουμουνδούρου αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι συσκέψεις για την προετοιμασία του επόμενου περιφερειακού συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Νοέμβριο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.