Να σταματήσει η ανοχή της κυβέρνησης στα θέματα καθημερινής ανομίας ζητά ο τομεάχης Προστασίας του Πολίτη Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο κ. Χαρακόπουλος, με αφορμή τα επεισόδια του Σαββατοκύριακου στην περιοχή των Εξαρχείων και την επίθεση με μπογιές στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:   «Καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει, επιτέλους, την αστυνομία να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της, να βάλει τέλος στα άβατα των μπαχαλάκηδων και να οδηγήσει τους Ρουβίκωνες στη δικαιοσύνη».    

Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής:  

«Οι λεγόμενοι γνωστοί - άγνωστοι των Εξαρχείων, για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο, διοργάνωσαν ανενόχλητοι τα καθιερωμένα πλέον "πάρτι" τους, με μολότοφ, πέτρες και καταστροφές. Ο δε Ρουβίκωνας φαίνεται ότι ανοίγει παραρτήματα και εκτός Αθηνών. Μόλις χθες, μέλη του επιτέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας.  

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κουραστεί να το λέει: Καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει, επιτέλους, την αστυνομία να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της, να βάλει τέλος στα άβατα των μπαχαλάκηδων και να οδηγήσει τους Ρουβίκωνες στη δικαιοσύνη».