Για εξόφθαλμη προσπάθεια του Πάνου Καμμένου να επιβάλει έναν συγκεκριμένο μεσάζοντα στη συμφωνία πώλησης οπλικών συστημάτων στη Σαουδική Αραβία έκανε λόγο μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Είπε πως είναι πρωτοφανή τα γεγονότα και συγκλονιστικές οι σημερινές αποκαλύψεις της «Ελευθερίας του Τύπου». Πρόσθεσε πως ο υποτιθέμενος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας είναι κουμπάρος του Ιβάν Σαββίδη, του οποίου η εφημερίδα κάνει αποκαλύψεις για τα Paradise Papers και επιτίθεται στη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

«Ο Καμμένος επέβαλε την παρουσία του μεσάζοντα Παπαδόπουλου» είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε πως η αναβάθμιση των F-16 πρέπει να γίνει αλλά με όρους διαφάνειας, ενώ είπε πως η ΝΔ δεν έχει αντίρρηση για την αναβάθμιση της βάσης στη Σούδα. Είπε επίσης πως η ΝΔ δεν ταυτίζεται με κανέναν επιχειρηματία, σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν θυμάται η Βουλή να ψηφίζει για να χαρίσει 50 με 60 εκατομμύρια στον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά στον Ιβάν Σαββίδη.

«Κουμπάρος του Ιβάν Σαββίδη ο μεσάζοντας»

 Ολόκληρη η αποκαλυπτική συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στον Γιώργο Τράγκα, στην οποία αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για τις σχέσεις του μεσάζοντα, Βασίλη Παπαδόπουλου, με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ενώ τοποθετείται τόσο στα θέματα της επικαιρότητας, όσο και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης ερωτηθείς αν πιστεύει ότι πάμε σε πρόωρες εκλογές και πυρακτώνεται  η πολιτική ατμόσφαιρα με προσωπικές επιθέσεις, ανέφερε:

«Νομίζω ναι, έχω πει ότι οι εκλογές θα είναι την Άνοιξη του ΄18. Οφείλω να σας πω ότι το θέμα της κας Μαρέβας Μητσοτάκη δεν είναι παρά ένα προπέτασμα καπνού για το πραγματικά μεγάλο θέμα και το μεγάλο θέμα είναι φυσικά η υπόθεση Καμμένου με τον ταξίαρχο Παπαδάκη και τον μεσάζοντα Παπαδόπουλο. Για πρώτη φορά έχουμε μπροστά στα μάτια μας μια εξόφθαλμη προσπάθεια ενός υπουργού Αμύνης να επιβάλει έναν συγκεκριμένο μεσάζοντα σε μια αγοραπωλησία, ποιος ξέρει για ποιους λόγους. Ακόμα δεν εχει εξηγήσει ο κ. Καμμένος για ποιους λόγους έχει χαλάσει τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία μόνο και μόνο από την επιμονή του να παραμείνει ως μεσάζον στην υπόθεση κάποιος κ. Παπαδόπουλος.  

Η συμφωνία έχει χαλάσει ήδη γιατί η συμφωνία αυτή που μας είχε ανακοινώσει στη Βουλή ο κ. Καμμένος και που συνεχώς λεει ότι την ψηφίσαμε στα τέλη Μαΐου, πρώτα απ’ όλα ουδέποτε ενημέρωσε τη Βουλή  ότι πρόκειται να επιβάλει έναν μεσάζοντα ονόματι κ. Παπαδόπουλο. Ο κ. Καμμένος στη συζήτηση αυτή, που εμείς είχαμε υποστηρίξει, για την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία έναντι τιμήματος 65 εκ. είχε παρουσιάσει ο ίδιος σε όλες τις διαπραγματεύσεις ως εκπρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας κάποιο κ. Παπαδόπουλο».  

Στην ερώτηση τι είναι ο κ. Παπαδόπουλος, κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Ένας φίλος του, έμπορος όπλων, κουμπάρος του κ. Σαββίδη, αυτό το διάβασα στην Ελευθερία του Τύπου. Το μεταφέρω όπως το γράφει η εφημερίδα δεν γνωρίζω παραπάνω. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο κ. Καμμένος επέβαλε την παρουσία του κ.Παπαδόπουλου. Όταν ήρθαν από τη Σαουδική Αραβία τρεις αξιωματικοί για να μιλήσουν με τη διεύθυνση εξοπλισμών για να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες της πώλησης των βλημάτων συνάντησαν τον υπεύθυνο  τον Ταξίαρχο τον κ. Παπαδάκη.

Στη συζήτηση οι Σαουδάραβες αξιωματικοί είπαν «δεν ξέρουμε κανέναν κ.Παπαδόπουλο γιατί μας μπλέκετε με τον κ.Παπαδόπουλο».  Όταν μετά την αποχώρηση των αξιωματικών ο Καμμένος έμαθε ότι ο κ. Ταξίαρχος είχε αποκαλύψει στους Σαουδάραβες την παρουσία του κ. Παπαδόπουλου ζήτησε τη σύλληψη του Ταξιάρχου κατηγορώντας τον ότι με την αποκάλυψη της παρουσίας του κ. Παπαδόπουλου χάλασε τη δουλειά! Τα έχετε ξανακούσει αυτά";  

Για το εάν υπάρχουν κάποια περίεργα στοιχεία μέσα, και για το εάν ευθυγραμμίζεται και ο ίδιος  στην άποψη ότι μπορούμε να πουλάμε υλικό ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Το υλικό μπορούμε να το πουλήσουμε και αν παίρναμε και τα λεφτά καλώς, εδώ όμως χάλασε η δουλειά, δεν πήραμε λεφτά. Εγώ έχω ρωτήσει στη Βουλή τον κ. Καμμένο έκτοτε πέντε φορές πότε θα πάρουμε τα λεφτά. Τη μια φορά στην επιτροπή εξοπλισμών είπε σε εμένα μέχρι τέλος Ιουλίου, σε δεύτερη ερώτησή μου είπε μέχρι τέλος Αυγούστου, σε τρίτη ερώτησή μου μου είπε μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Είμαστε τώρα στις 8 Νοεμβρίου και λεφτά δεν έχουμε πάρει. Χάλασε η δουλειά, χάσαμε τα 65 εκ.».  

Σχετικά με την συγγένεια του μεσάζοντος με τον κ. Σαββίδη και πάρει άλλη τροπή υπόθεση εάν είναι κουμπάρος του κ. Σαββίδη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, υπογράμμισε:

«Σε κάθε περίπτωση πάντως να θυμίζω ότι η εφημερίδα που κάνει την επίθεση στην κα Μαρέβα Μητσοτάκη είναι ιδιοκτησίας του κ. Σαββίδη. Βάλτε το και αυτό στο λογαριασμό που κάνουμε...

ΔΗΜ: Να σημειώσω όμως ότι η εφημερίδα δημοσιεύει και όλη την απάντησή της 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αλίμονο αν δεν τη δημοσίευε. Και να σας πω το πιο ωραίο που δημοσιεύει η εφημερίδα, θα σας διαβάσω την παράγραφο « Η σύνδεση της Μ.Γκραμπόφσκι με εταιρεία της επωνυμίας Eternia Capital δεν είναι κάτι το νέο, η ίδια στο δημόσια προσβάσιμο βιογραφικό της αναφέρει ότι το 2010 ίδρυσε την Eternia Capital...» δηλαδή παραδέχεται η εφημερίδα ότι αυτό που κάνει ως «αποκάλυψη» η κα Μητσοτάκη το έχει γραμμένο στο βιογραφικό της. Μα τι «φρέσκο» είναι κάτι που είναι στο βιογραφικό της αναρτημένο στο διαδίκτυο»;

Για τη δήλωση του κ. Καμμένου να πάει η κα Μπακογιάννη να καταθέσει ενώπιων του αμερικανού πρέσβη για τα F-16 σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης: «Τι είναι ο αμερικανός πρέσβης;  Τον αμερικανό πρέσβη ο κ. Καμμένος τον φέρνει ως διαιτητή των διαφορών του με τα ελληνικά πολιτικά κόμματα;  Ο κηδεμόνας του κ. Καμμένου είναι ο αμερικανός πρέσβης;  Σαν να λεει ο κ. Καμμένος «θα φέρω τον κηδεμόνα μου» εγώ αυτό κατάλαβα. Ο κ. Καμμένος και αυτό θα πρέπει να απασχολήσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ περίπου μας λεει ότι κηδεμόνας του είναι ο αμερικανός πρέσβης, αυτό κατάλαβα εγώ. Η αναβάθμιση των F-16 πρέπει να γίνει, είναι ζήτημα υψίστης προτεραιότητας για την Πολεμική μας Αεροπορία, η ΝΔ υποστηρίζει την αναβάθμιση των F-16 αρκεί να γίνει με όρους διαφάνειας και δεν χρειαζόμαστε την παρουσία του αμερικανού πρέσβη για να αποφασίσουμε ναι ή όχι πείτε του κ.Καμμένου. Εάν ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας έχουν κηδεμόνα τον αμερικανό πρέσβη να βγουν να μας το πουν!  

Για την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας   Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν έχουμε καμία αντίρρηση.  Πρώτα από όλα η αρχική συμφωνία η οποία ανανεώνεται κάθε χρόνο για τη βάση της Σούδας έχει την πρώτη υπογραφή του  πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη. Όταν το έκανε αυτό ο Κ.Μητσοτάκης τον έβριζε όλο το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ του τότε και νυν και αεί. Το ότι έρχεται τώρα η κυβέρνηση της Αριστεράς και όχι μόνο λεει μπράβο στον Κ. Μητσοτάκη αλλά λεει ότι θέλω να επεκτείνω και χρονικά τη σύμβαση που τότε έβριζα είναι τεράστια ιδεολογική και πολιτική νίκη της ΝΔ.

ΔΗΜ: Εδώ βλέπω μια σύγκρουση μεταξύ της ομάδας Σαββίδη, μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ που συνεργάζεται με το Σαββίδη και της ΝΔ που έχει στενές σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη. Βλέπουμε ότι υπάρχει μια σύγκρουση η οποία πυρακτώνει την πολιτική ατμόσφαιρα, δεν είναι υπεύθυνη για την πυράκτωση ίσως η ΝΔ.   

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η ΝΔ δεν ταυτίζεται με κανέναν επιχειρηματία αλλά αφού με προκαλείται θα σας το πω, δεν θυμάμαι η Βουλή των Ελλήνων να ψήφισε να χαρίσει 50-60 εκ. στο κ. Μαρινάκη, θυμάμαι όμως ότι ψήφισε να χαρίσει στον κ. Σαββίδη. Για το πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ ...