«Τον δεύτερο γύρο δεν τον επιβάλλω εγώ, τον επιβάλλει το 60% των ανθρώπων που ήρθαν και μας τίμησαν» τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης παίρνοντας θέση για τις παρεμβάσεις που αποκάλυψε χθες το parapolitika.gr προς τον Νίκο Αλιβιζάτο με σκοπό να μην γίνει δεύτερος γύρος.

Μέσω twitter ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι πρέπει να γίνει ο δεύτερος γύρος, καθώς τον ίδιο και τη Φώφη Γεννηματά ψήφισαν συνολικά το 60% όσων συμμετείχαν στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας δήλωσε πως «από τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη διαφορά και υπήρξε τόσο μεγάλη συμμετοχή, καλό θα ήταν να μην πάμε σε δεύτερο γύρο».

Τι έγραφαν χθες τα parapolitika.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Αλιβιζάτος πιέζει να μην γίνει δεύτερος γύρος

Παρασκηνιακές παρεμβάσεις προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί ο δεύτερος γύρος των εκλογών στην Κεντροαριστερά και να ανακηρυχθεί νικήτρια η Φώφη Γεννηματά, φέρεται να πραγματοποιεί τις τελευταίες ώρες ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για την εκλογική διαδικασία, Νίκος Αλιβιζάτος.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο σκεπτικό ανέπτυξε και το βράδυ της Κυριακής προς τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, όταν με καταμετρημένο το 25% των ψήφων, η Φώφη Γεννηματά προηγούνταν με 49%, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το θέμα πολιτικά έχει κλείσει, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει νέα αναμέτρηση.

Ωστόσο, είναι απορίας άξιον το γεγονός, να συνεχίζει να υποστηρίζει την ίδια άποψη, οταν στο 94,3% ενσωμάτωσης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λαμβάνει ποσοστό 41,20% ενώ ο ευρωβουλευτής του κόμματος περνά στον δεύτερο γύρο με 24,85%. 

Σύμφωνα όμως με καλά γνωρίζοντες τα παρασκήνια στο χώρο της Κεντροαριστεράς, επειδή η μεγάλη συμμετοχή στον πρώτο γύρο δεν επιτρέπει ασφαλείς προβλέψεις, φαίνεται ότι κάποιοι, ανάμεσα σε αυτούς και ο Νίκος Αλιβιζάτος, θέλουν να αποφύγουν τον δεύτερο γύρο, εκφράζοντας έντονους φόβους ότι ενδεχομένως το σύστημα της online διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων να μην αντέξει.

Ανδρουλάκης: Δέχθηκα πιέσεις να μην κατέβω στον β’ γύρο

Τις πιέσεις που δέχθηκε ώστε να αποσυρθεί από τον δεύτερο γύρο των εκλογών της Κεντροαριστεράς και ενώ ήταν ακόμη σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων της πρώτης Κυριακής, παραδέχθηκε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

Σύμφωνα με όσα είπε στη συνέντευξή του ο διεκδικητής της ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα, με τη ροή των πρώτων αποτελεσμάτων στον πρώτο γύρο των εκλογών της περασμένης Κυριακής, τα οποία έδιναν στη Φώφη Γεννηματά ποσοστό κοντά στο 50%, δέχθηκε πιέσεις να μη διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, «μετά την αποτύπωση του τελικού αποτελέσματος δεν υπήρξε πια καμία πίεση, γιατί καταλαβαίνουν όλοι ότι δεν μπορεί να μη γίνει δεύτερος γύρος με ένα ποσοστό της τάξης του 40%», γιατί «θα ήταν προσβολή προς τους πολίτες να μη γίνει ο δεύτερος γύρος».