To 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας σηματοδοτεί με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την τελική μάχη απέναντι στον λαϊκισμό, την απάθεια και την κατηγοριοποίηση των Ελλήνων πολιτών. Είναι προφανές πως η χώρα δεν αξίζει και δεν αντέχει να εκπροσωπείται από μια κυβέρνηση που σκοπό έχει να κάνει τα πάντα προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία.

Το κύμα δυσφορίας και απαξίωσης που επικρατεί, σε συνδυασμό με τη γενικευμένη προσπάθεια εξομοίωσης όλων των πολιτικών φορέων που επιδιώκει να εγκαθιδρύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα πρέπει να βρει απέναντι του έναν φορέα ανοιχτό, ιδεολογικά και πολιτικά οχυρωμένο, με έτοιμη και κοστολογημένη κυβερνητική πρόταση. Ένα υλοποιήσιμο και ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα που στόχο θα έχει να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα στη νέα εποχή.

Η Νέα Δημοκρατία στην πορεία προς το συνέδριο αποδεικνύει ότι αποτελεί ένα δυναμικό, ενωτικό, ευρωπαϊκό κόμμα. Ένας σύγχρονος φορέας που χρησιμοποιεί τα σύγχρονα εργαλεία με στόχο να ακούσει τους πολίτες και να χτίσει μαζί τους έναν συνεχή διάλογο, όπως προστάζει το κοινό συμφέρον και απαιτούν οι τρέχουσες συνθήκες.

Το συνέδριο βάζει την υπογραφή του στην ουσιαστική, πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα της ανάπτυξης, της αριστείας και της αξιοπρέπειας.

Αναμφισβήτητα, έγιναν σπουδαία βήματα προς τα εμπρός για να ακουστεί η φωνή κάθε πολίτη και να δημιουργηθεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας. Μετά από τις ανοιχτές εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες δυο χρόνια πριν, η Νέα Δημοκρατία συνέχισε ανοιχτά και δημοκρατικά. Εγκαινιάστηκε το Μητρώο Στελεχών, εντάσσοντας στις τάξεις του σημαντικές προσωπικότητες από όλο το φάσμα της κοινωνίας. Κατατέθηκε η Συμφωνία Αλήθειας που ενεργοποίησε όλους τους παραγωγικούς φορείς της χώρας για τη διαμόρφωσή της. Επανιδρύθηκε η ΟΝΝΕΔ, αποτελώντας ένα στοίχημα που κερδίζεται μέρα με τη μέρα. Μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πολιτικές νεολαίες, με καθήκον να «διδάξει» πολιτικό πολιτισμό και να συμβάλει δημιουργικά στα προβλήματα του τόπου, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής στους νέους ανθρώπους.

Στον δρόμο προς το συνέδριο, οργανώνονται προσυνεδριακές θεματικές ενότητες σε ολόκληρη τη χώρα που καλούν όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν. Μέσα από τον γόνιμο διάλογο, τον προβληματισμό και την ανταλλαγή επιχειρημάτων γίνεται μια σπουδαία προσπάθεια ώστε η κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να εκφράσει τις έγνοιες και τους προβληματισμούς όλων των Ελλήνων. Οι θεματικές συζητήσεις στόχο έχουν να καταγράψουν τα προβλήματα των νέων και των ανέργων διατυπώνοντας ταυτόχρονα ένα σαφές πρόγραμμα που θα αφορά την επανεκκίνηση της οικονομίας, την περιφερειακή ανάπτυξη και την οικονομική αναγέννηση της χώρας.

Είναι έκδηλο ότι αυτή η -χωρίς αποκλεισμούς- προσπάθεια ενεργοποιεί τους πολίτες οι οποίοι συμμετέχουν, προτείνουν και ελπίζουν. Άνθρωποι που βιώνουν καθημερινά τις επιπτώσεις της κρίσης. Αυτή η σιωπηλή πλειοψηφία νέων, ανέργων, συνταξιούχων κι ελεύθερων επαγγελματιών συμμετέχει και βάζει έμπρακτα τη βάση για την επόμενη μέρα. Για την επόμενη μέρα μιας χώρας που δικαιούμαστε και που ιστορικά παλέψαμε για να τη χτίσουμε.

Το 11ο Συνέδριο, λοιπόν, εγκαινιάζει τις προγραμματικές θέσεις, επικυρώνοντας παράλληλα το ιδεολογικό υπόβαθρο μιας παράταξης που ιστορικά αποδεικνύει ότι προτάσσει το εθνικό συμφέρον, ενώνει και εντάσσει τη χώρα στην τροχιά που η σύγχρονη εποχή απαιτεί. Η μάχη των αρχών και των αξιών που η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη έχει μάθει να δίνει και να κερδίζει ήρθε η ώρα να εκκινήσει ακόμη δυναμικότερα, με αφετηρία τη 16η Δεκεμβρίου.