Με γοργούς ρυθμούς, με οργανωτικές πρωτοτυπίες και μέσα από έναν εποικοδομητικό προσυνεδριακό διάλογο οδηγούμαστε στο 11ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι οι μετέχοντες σύνεδροι θα συζητήσουμε πάνω στην επικαιροποίηση του προγράμματος που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ανάκαμψη και ανάπτυξη της χώρας. Σε μία περίοδο μάλιστα που οι Έλληνες πολίτες έχουν ανάγκη από μία σύγχρονη και υπεύθυνη κεντροδεξιά.   

41 χρόνια πέρασαν από το προσυνέδριο της Χαλκιδικής όπου ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θεμελίωσε με ισχυρά ιδεολογικά υλικά τις αρχές και τον προσανατολισμό της Νέας Δημοκρατίας. Κόμμα ευρωπαϊκό, φιλελεύθερο, γνήσια λαϊκό και πατριωτικό. 41 χρόνια τώρα, αρχηγοί και μέλη της Νέας Δημοκρατίας κινούμαστε απαρέγκλιτα πάνω σ' αυτόν τον ιδεολογικό άξονα. Έτσι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης... χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς λαϊκισμό... με ρεαλισμό, με πατριωτική και ευρωπαϊκή συνείδηση είναι πανέτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Μέσα από το επικείμενο συνέδριο θα πρέπει ταυτόχρονα να επαναπροσδιορίσουμε δύο βασικούς στρατηγικούς άξονες.

Ο πρώτος αφορά τη μεταλαμπάδευση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την κοινωνία. Σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε καφενείο, όπου συναντούμε τη μεσαία τάξη θα πρέπει να αποσαφηνιστεί ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Γιατί ναι, οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι και πρέπει να είναι καλύτεροι από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Το απαιτεί εξάλλου όλος ο ελληνικός λαός.

Ο δεύτερος άξονας αφορά έναν ξεκάθαρο διαχωρισμό των ρόλων των κομματικών οργανώσεων και γενικά των κομματικών στελεχών. Εκεί τα πράγματα έχουν μπερδευτεί ή μάλλον κάποιοι έχουν μπερδέψει τις αρμοδιότητες που έχουμε όλοι μας μέσα στον κομματικό οργανισμό.

Δεν περισσεύει κανείς... που σημαίνει ότι όλοι είναι απαραίτητοι με διακριτούς ρόλους και αρμοδιότητες για το χτίσιμο ενός κανονικού κράτους μιας κανονικής χώρας. Με σεβασμό στα νέα αλλά και στα παλαιά στελέχη του κόμματος. Τα τελευταία έδιναν πάντα τη μάχη απέναντι στον λαϊκισμό και η εμπειρία τους είναι πολύτιμη. Μετριοπάθεια και ανιδιοτέλεια θα πρέπει να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά για όλους... έτσι ώστε ο όρος «κομματικό στέλεχος» να μην αποτελεί ταμπού και παρεξηγημένη έννοια.

Στην περίοδο που διανύουμε, ο αρχηγός μας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρος... ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την κοινωνία. Και η κοινωνία απαιτεί γνήσια κεντροδεξιά, απαιτεί Νέα Δημοκρατία με ισχυρή εντολή.