Η ίδια η ελληνική κοινωνία έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια, έχουν αλλάξει οι ανάγκες της, ο τρόπος που πρέπει να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που την αφορούν.

Πρέπει, συνεπώς, να αλλάξει και ο τρόπος επικοινωνίας της παράταξης με τους πολίτες.

Αυτό προσπάθησε και κατορθώνει λοιπόν η ΝΔ με τα θεματικά προσυνέδρια που διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα και αυτό θα συνεχίσει να κάνει με το συνέδριο που θα γίνει τον Δεκέμβρη.

Ο ανοιχτός διάλογος και η διαβούλευση που ξέκίνησε η παράταξη με τα μέλη της και τους πολίτες της χώρας, με σύγχρονες μεθόδους, είναι ενδεικτικός του τρόπου που έχει αποφασίσει να πολιτευτεί και να κυβερνήσει.

Σε αντίθεση με την ανίκανη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που κλείνει τα αυτιά της στα προβλήματα και απουσιάζει από αυτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ συζητάει με τους επαγγελματίες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους νέους και ζητάει να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση του προγράμματός της, του αυριανού κυβερνητικού δηλαδή προγράμματος.

Οι ενεργοί πολίτες έχουν (και θα συνεχίσουν να έχουν) τον τρόπο και την ευκαιρία να αναδείξουν εκείνοι τα ζητήματα που θεωρούν πιο σημαντικά, να προτείνουν λύσεις και να θέσουν προτεραιότητες ώστε να γίνουν πραγματικοί συνδιαμορφωτές της κυβερνητικής πολιτικής αλλαγής που έρχεται.

Κοινός στόχος της ΝΔ και των πολιτών είναι η επανεκκίνηση της χώρας και η επαναφορά της στην κανονικότητα με μια κυβέρνηση φιλοεπενδυτική και μια πολιτική που, πάντα με επίκεντρο τον πολίτη, θα συμβάλει στην πραγματική βελτίωση της καθημερινότητάς του. Μια τέτοια κυβέρνηση θα φέρει οικονομική ανάπτυξη εκεί που υπάρχει στασιμότητα και ασφάλεια εκεί που πλέον μαστίζει η ανομία.

Γι' αυτό χρειαζόμαστε τη μαζικότερη συμμετοχή των πολιτών, και αυτό το πνεύμα διαλόγου σηματοδοτείται από το συνέδριο.

Η ΝΔ θα συζητήσει με τους πολίτες και μαζί, σε μια συμφωνία αλήθειας, θα δημιουργήσουν πάλι μια Ελλάδα όπου το αίσθημα αισιοδοξίας θα επανέλθει μέσα από μια επανάσταση σοβαρότητας και κοινής λογικής.