Με την σφοδρή αντιπαράθεση που αναμένεται να κορυφωθεί μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και κατά την διάρκεια των εξηγήσεων που καλείται να δώσει ο κ. Καμμένος, ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την υπόθεση των αποκαλύψεων για την Σαουδική Αραβία. Η επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία προς τον Πάνο Καμμένο και η συζήτηση της οποίας είναι σε εξέλιξη στη Βουλή  αναμένεται να «εκτονωθεί» με απρόβλεπτες συνέπειες καθώς αναμένονται εξηγήσεις τόσο από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, όσο και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.  

Η Νέα Δημοκρατία το προηγούμενο διάστημα έδειξε τις διαθέσεις και αναμένεται οι βουλευτές του κόμματος και στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης να  τονίσουν τον ύποπτο ρόλο του «μεσάζοντα» Βασίλη Παπαδόπουλου, την επιμονή του κ. Καμμένου να υπογράψει με αυτόν την Διακρατική Συμφωνία - αν και ο Σαουδάραβες δήλωναν άγνοια για τις δραστηριότητες του - και θα επιχειρήσουν να τοποθετήσουν στο «κάδρο» των ευθυνών και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.  

Από την άλλη πλευρά ο κ. Τσίπρας καλείται να ακροβατήσει  μεταξύ των  αποκαλύψεων, και της κάλυψης προς τον κυβερνητικό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προτάσεων προς τον πρωθυπουργό από τους στενούς του συνεργάτες ήταν και η ανακοίνωση της ακύρωσης της συμφωνίας ώστε να «κλείσει» μια και καλή η υπόθεση με τις λιγότερες συνέπειες.