Για χρήση «πλαστών εγγράφων» εκ μέρους του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου έκανε λόγο ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Μάλιστα, κάνει λόγο για «εργώδη προσπάθεια να συγκαλυφθεί ο ρόλος του κ. Παπαδόπουλου», τονίζοντας πως δεν αποδείχθηκε με το πιστοποιητικό τελικού χρήστη που κατέθεσε ο κ. Καμμένος η νόμιμη πληρεξουσιότητα του κ. Παπαδόπουλου.

Δείτε ΕΔΩ το γνήσιο πιστοποιητικό της Σερβίας και τα έγγραφα Καμμένου μαζί με τις δύο αιτήσεις χορήγησης σύμφωνης γνώμης για άδεια εξαγωγής του Βασ. Παπαδόπουλου προς το υπουργείο Αμύνης.

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι στα πιστοποιητικά που κατέθεσε ο κ. Καμμένος η εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου αναφέρεται ως «εξαγωγική οντότητα» και όχι ως «πληρεξούσιος», διαχωρίζοντας την ιδιότητα που εμφανίζεται να έχει ο φερόμενος ως «μεσάζων». Ο κ. Βορίδης, μάλιστα, αναφέρθηκε και σε προβλήματα που έχουν τα πιστοποιητικά τελικού χρήστη, λέγοντας ότι υπάρχει βεβαίωση γνησίου της υπογραφής από την πρεσβεία μας, η οποία βεβαιώνει ότι ο major general που υπογράφει, ο κ. Γιαχια Αμπτνουλάχ Αλ Ασερί υπογράφει το έγγραφο, πλην όμως η σφραγίδα που επικυρώνει το γνήσιο της υπογραφής αναγράφει Αμντουλάχ Σαϊντ Αλ Αγκάλι, δηλαδή το όνομα κάποιου άλλου.

«Αυτό το κατέθεσε ως έγκυρο έγγραφο που αποδεικνύει την πληρεξουσιότητα του Παπαδόπουλου ο ΥΕΘΑ στο κοινοβούλιο», είπε ο κ. Βορίδης. «Φτάσαμε χθες το απόγευμα να μας πει ότι ο πληρεξούσιος έπαιρνε αμοιβές, γιατί είπε πως έκανε διάφορες δουλειές για τη Σαουδική Αραβία», προσέθεσε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, ενώ άφησε αιχμές και για το ενδεχόμενο δεύτερης σύμβασης, για άλλα όπλα, το οποίο πάντως ο κ. Καμμένος στον ΑΝΤ1 αρνήθηκε. «Πια έχει αποδειχθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος έπαιρνε αμοιβές, ο κ. Παπαδόπουλος καθόλου πληρεξούσιος δεν ήταν, ήταν ενδιάμεσος μεσάζων και ότι μετά βεβαιότητος ο νόμος έχει παραβιαστεί. Άρα, ο κ. Καμμένος έχει παραβεί τα καθήκοντά του. Ποιον ήθελε να ωφελήσει και ποιον να βλάψει, ενώ υπάρχει νόμος;», διερωτήθη ο κ. Βορίδης Μάλιστα, ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για «τετελεσμένο αδίκημα» και κατηγόρησε τη Βουλή ως «Βουλή της συγκάλυψης που θέλει να καλύψει τις παρανομίες του κ. Καμμένου».