«Μετά την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας το γυαλί της εμπιστοσύνης στον κ. Καμμένο ράγισε και δεν ξανακολλάει».

Με αυτή τη φράση υψηλόβαθμο στέλεχος της αντιπολίτευσης δικαιολόγησε το "παρών" Νέας Δημοκρατίας , Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού σε δυο νέες διακρατικές συμφωνίες που εισήχθησαν σήμερα προς συζήτηση στην υποεπιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων.

Αιτιολογώντας τη στάση της να ψηφίσει "παρών" ενώ παραδοσιακά υπερψήφιζε τέτοιες συμβάσεις η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον κ. Καμμένο και την κυβέρνηση να μη συνεχίσει η ηγεσία να κρύβεται από τις ευθύνες της.

"Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη. Δεν μπορεί να υπάρχει εμπιστοσύνη όταν κάθε μέρα έρχονται στη δημοσιότητα πτυχές του συγκεκριμένου προβλήματος. Από τη στιγμή που δεν δέχθηκε για μια ακόμα φορά η ηγεσία το προφανές, να έρθουν και να καταθέσουν στη Βουλή όλοι οι εμπλεκόμενοι η ΝΔ δεν μπαίνει καν σε διαδικασία να συζητήσει και ψήφισε παρών. Το γυαλί της εμπιστοσύνης ράγισε" είπε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ Βασίλης Κικίλιας λέγοντας ότι για μια ακόμα φορά ο κ. Καμμένος δεν έδωσε καμία απάντηση.

Αν και οι τόνοι ήταν γενικώς χαμηλοί δεν έλειψε η ένταση. Σε μια μικρή αναφορά που έκανε στο ζήτημα του υλικού της εταιρείας του κ. Παπαδόπουλου  το οποίο βρέθηκε στα χέρια του ISIS ο κ. Καμμένος ενέπλεξε και πάλι την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά λέγοντας πως αυτό έγινε επί υπουργίας της.

"Σταματήστε τη λάσπη και τη συκοφαντία" είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος λίγο αργότερα μίλησε για συνεχιζόμενη απαράδεκτη τακτική του Υπουργού.

Κατά τη Νέα Δημοκρατία έχει τεράστιο ενδιαφέρον ο διάλογος μεταξύ του Άδωνη Γεωργιάδη και της ηγεσίας των όπλων.

Σε μια αναφορά κορυφαίου αξιωματικού πως η διαπραγμάτευση για εκποίηση υλικού στην Αργεντινή άρχισε έπειτα από εκδήλωση ενδιαφέροντος του αντίστοιχου αρχηγείου της Αργεντινής η Ν.Δ ρώτησε αν το ίδιο έγινε και με τη Σαουδική Αραβία με την απάντηση όμως να είναι αρνητική.