Το τελευταίο δεκαήµερο του Απριλίου του 2018 η Αθήνα αναµένεται να γίνει τόπος συνάντησης σηµαντικών προσωπικοτήτων από το εξωτερικό, µεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο ισχυρός άνδρας της Ε.Ε., σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες του «Secret», αποδέχτηκε πριν από λίγες ηµέρες την πρόσκληση που του απηύθυνε το Ίδρυµα «Κωνσταντίνος Καραµανλής» να είναι βασικός οµιλητής στη µεγάλη εκδήλωση που προγραµµατίζεται για τη συµπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του αείµνηστου ιδρυτή της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ιδρύµατος και στενότατος συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραµανλή Πέτρος Μολυβιάτης έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό την προετοιµασία της εκδήλωσης και έχει βολιδοσκοπήσει µια σειρά από σηµαντικά πρόσωπα.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, του οποίου η θητεία στην Κοµισιόν λήγει το 2019, αποτελεί έναν από τους πλέον εξέχοντες παράγοντες της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς και είναι από τους πιο γνωστούς φιλέλληνες πολιτικούς της Γηραιάς Ηπείρου. Βολιδοσκόπηση έχει γίνει και στον Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, αλλά είναι αµφίβολο αν θα δώσει το «παρών».

∆ιερευνητικά µηνύµατα έχουν σταλεί και σε συγκεκριµένους παράγοντες που διαδραµατίζουν σηµαντικό ρόλο στις χώρες τους και προέρχονται από τη σοσιαλδηµοκρατία, καθώς επιθυµία των διοργανωτών είναι η εκδήλωση να αποκτήσει «οικουµενικό» πολιτικό χαρακτήρα. Αντίστοιχα θα κινηθούν και για τους Έλληνες προσκεκληµένους, καθώς θεωρείται βέβαιο πως θα κληθούν τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και οι ηγεσίες όλων των κοµµάτων της αντιπολίτευσης, ενώ πρέπει να θεωρείται δεδοµένο ότι εκ των βασικών οµιλητών θα είναι ο πρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.