Αυτό προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος μάλιστα ενημέρωσε το Σώμα, ότι εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθεί και ρύθμιση που θα ορίζει την δυνατότητα καταβολής 36 δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών έως 3.000 ευρώ.

Σε ερώτηση που έγινε από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο κ. Πετρόπουλος επεσήμανε ότι περίπου το 90% των οφειλών (το 87,8% στο ΚΕΑΟ) δημιουργήθηκαν μέχρι το τέλος του 2014 και γι’ αυτόν τον λόγο έχουν και μεγάλες προσαυξήσεις.

Όπως ανέφερε, οι εισφορές των μη μισθωτών το 2017 είναι 623 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι, ενώ φέτος παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη εισπραξιμότητα σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια.

«Τα επόμενα χρόνια, μετά και από την αφαίρεση από τη βάση υπολογισμού των εισφορών που καταβλήθηκαν κατά το προηγούμενο έτος, που είχαμε στην αρχική περίοδο, θα έχουμε τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ λιγότερες εισφορές, που θα καταβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Οι δικηγόροι, περίπου στο 19%, δεν πληρώνουν καμία εισφορά», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η καθυστέρηση της ρύθμισης οφείλεται στη προσπάθεια που γίνεται για τον καθορισμό των καλύτερων όρων διευκόλυνσης των οφειλετών.