Δεκάδες χιλιάδες κόσμου πλημμύρισαν χθες το απόγευμα την παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι δεν διαπραγματεύεται το όνομα της Μακεδονίας. Πάνω από 400.000 κόσμου από όλη τη χώρα σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι διοργανωτές – κοντά στις 90.000 αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές – έφτασαν από νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη και βροντοφώναξαν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική

Το μήνυμα ωστόσο έρχεται εν μέσω διαπραγματεύσεων για την ονομασία των Σκοπίων, με αποτέλεσμα η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στο συλλαλητήριο, παρά την προσπάθεια να υποβαθμιστεί αυτό, έχει προκαλέσει αμηχανία και προβληματισμό στο Μαξίμου.

Την ίδια ώρα κόντρα ξεσπά με την αντιπολίτευση με την κυβέρνηση από χθες το απόγευμα να ανταλλάσει  πύρινες ανακοινώσεις με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για την διαχείριση των ελληνικών θέσεων στην διαπραγμάτευση.    

Παρόντες στο συλλαλητήριο είναι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος και δέκα ακόμη ιεράρχες, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Ελενα Ράπτη, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, Μαρία Αντωνίου.  

Παρών, ακόμη, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και οι βουλευτές του κόμματος του Μάριος Γεωργιάδης, Γιώργος Λαζαρίδης, Αριστείδης Φωκάς.  

Επίσης, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης, Γιώργος Λαζαρίδης και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης.   Επίσης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, πρώην βουλευτές από τον χώρο της Ν.Δ., δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων.  

Οι βουλευτές της ΝΔ και ο Απόστολος Τζιτζικώστας περπάτησαν μέσα στο πλήθος, ενώ εκείνοι της Ενωσης Κεντρώων και των Ανεξάρτητων Ελλήνων πήγαν στον χώρο μπροστά και δίπλα από την εξέδρα.   Το συλλαλητήριο άρχισε λίγο μετά τις 2 μ.μ με χαιρετισμούς από εκπροσώπους ομοσπονδιών και συλλόγων και συνεχίζεται με τις ομιλίες.   Από το πλήθος ακούστηκαν αποδοκιμασίες για τους πολιτικούς και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Δείτε ποιοί πολιτικοί έδωσαν το "παρών" 

Δείτε αναλυτικό φωτορεπορτάζ από το συλλαλητήριο