Αποστολή στο Νταβός- Ελένη Καλογεροπούλου 

Στο μεσημεριανό ραντεβού του πρωθυπουργού με τον Σκοπιανό ομόλογο του  Ζόραν Ζαεφ στο Νταβός της Ελβετίας  είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα καθώς πρόκειται για μια σημαντική  συνάντηση που διεξάγεται 25 χρόνια μετά από την στιγμή που  ξεκίνησε το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.  

Στην  συνάντηση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στο θέμα της ονομασίας ενώ θα ζητήσει και την αλλαγή του συντάγματος της   FYROM καθώς μέσα σε αυτό υπάρχουν αλυτρωτικές αναφορές. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να διερευνήσει κατά πόσον η κυβέρνηση των Σκοπίων εμφανίζεται πρόθυμη να κάνει  και κάποιες άλλες κινήσεις προκειμένου να διευκολύνει στην εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης.  

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεκαθαρίσει στον Σκοπιανό ομόλογο του ότι στην περίπτωση που η  κυβέρνηση των Σκοπίων επιμένει σε μια αδιάλλακτη στάση τότε η απειλή βέτο στο ΝΑΤΟ που είχε χρησιμοποιήσει και ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι  θα επανέλθει με την ίδια δυναμική.  

Στην συνάντηση θα παρευρίσκονται και  ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς καθώς και ο Σκοπιανός ομόλογος του Νίκολα Δημητρόφ . Καθώς οι δυο υπουργοί  έχουν  κάνει  ήδη κάποιες συζητήσεις για το θέμα οι συνομιλίες αναμένεται να ξεκινήσουν από την μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί  οι δυο πλευρές στην αντιμετώπιση του θέματος καθώς και στις δυο χώρες υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και σοβαρές αντιδράσεις.  

Εν τω μεταξύ οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται ιδιαίτερα  ενοχλημένοι από την απόφαση της ΝΔ να συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή της αντιπολίτευσης για το θέμα του συλλαλητηρίου την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός συναντιέται με τον Σκοπιανό ομόλογο του  καθώς θεωρούν ότι είναι απαράδεκτο να μην περιμένουν την κατάληξη της συνάντησης αυτής.  

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει την ερχόμενη Παρασκευή αμέσως μετά την επιστροφή του από το Νταβός να καλέσει σε κατ ιδίαν συναντήσεις  τους πολιτικούς αρχηγούς και να τους ενημερώσει για το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε με τον  Ζόραν Ζαεφ.