Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του Σκοπιανού, αν και εκτιμάται ότι το άνοιγμα της ατζέντας και τα θέματα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγουν απλά τη συζήτηση. Η άτυπη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών στο Νταβός μπορεί να διήρκησε δύο ολόκληρες ώρες, ωστόσο δεν έφτασαν στην ουσία.

Τι γίνεται μετά το Νταβός;  Μετά το Νταβός, ακολουθεί η Αθήνα και τα Σκόπια, και οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν και στις δύο χώρες.

Όπως είναι γνωστό, στο τέλος του μήνα ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς θα βρεθεί και στις δύο χώρες για τον επόμενο γύρο διαβουλεύσεων σχετικά με το όνομα της ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Νίμιτς θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 30 Ιανουαρίου, ενώ την επομένη, στις 31 Ιανουαρίου, θα μεταβεί στα Σκόπια.

Ενδεικτικό των διεργασιών που πυροδότησε η συνάντηση της Τετάρτης στο Νταβός είναι ότι ο Ζόραν Ζάεφ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στο εσωτερικό της χώρας του καθώς προγραμμάτισε για το Σάββατο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών στην ΠΓΔΜ ώστε να φανεί εάν είναι δυνατή μία ευρεία εθνική συναίνεση σε μία λύση για το όνομα.