Σε επικίνδυνες ισορροπίες ακροβατεί η κυβέρνηση και φαίνεται ότι η κυβερνητική συνεργασία κλυδωνίζεται από τις εκατέρωθεν βολές που εκτοξεύουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προς τους ΑΝΕΛ με αφορμή το Σκοπιανό. «Καθίστε φρόνιμα» δηλώνουν υπουργοί και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ.

«Αν δεν μας θέλετε να μας το πείτε, αλλιώς σεβαστείτε μας» απαντούν οι ΑΝΕΛ, ενώ δεν λείπουν και ακραίες τοποθετήσεις, όπως αυτή του κ. Παπαδόπουλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς την παραίτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, εφόσον δεν συμφωνεί και δεν στηρίζει την κυβερνητική γραμμή.  

Τα ηνία της επιθετικής ρητορικής από την πλευρά των ΑΝΕΛ έχει προς το παρόν ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, κάνοντας λόγο για «αριστερό πολυβόλο», από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις τους για τη στάση των ΑΝΕΛ στοΣκοπιανό.  

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκη Παπαδόπουλου, τον κάλεσε «να μην ξαναπιάσει στο στόμα τον Πάνο Καμμένο, είναι αρχηγός κόμματος και υπουργός Άμυνας», συμπληρώνοντας πως οι ΑΝΕΛ δεν ασκούν κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, είπε ότι «δεν φτάσαμε στη ζωή μας εδώ πέρα για να μας κάνει κριτική ο Μπαλαούρας.

Πού θα ήταν ο κ. Μπαλαούρας χωρίς τους Ανεξάρτητους Έλληνες; Από σεβασμό και μόνο θα έπρεπε να κοιτάνε τον εαυτό τους στον καθρέφτη και να λένε "εγώ χωρίς τον Πάνο Καμμένο πού θα ήμουν;"».

Από την πλευρά τους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για υπέρβαση των ορίων και ερωτήματα που προκαλούν οι επιθέσεις του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου. Συγκεκριμένα τόνιζαν ότι «οι συστηματικές επιθέσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένου ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και στα στελέχη του, υπερβαίνουν τα όρια, προκαλούν ερωτήματα για τη σκοπιμότητά τους και βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τη στάση των ΑΝΕΛ και το κλίμα συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων».  

Υπενθυμίζεται πως έχουν προηγηθεί δηλώσεις του Δ. Καμμένου στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus, όπου, αναφερόμενος στις διαφωνίες που έχουν τα συγκυβερνώντα κόμματα, είχε σχολιάσει αιχμηρά πως «εμείς (σ.σ. οι ΑΝΕΛ) παρέα με Ρουβίκωνες δεν κάνουμε, ούτε στήνουμε ΚΕΠ στα Εξάρχεια, ούτε κάνουμε παρέα με αναρχικούς, ούτε γουστάρουμε που βγαίνει έξω ο Κουφοντίνας ο δολοφόνος, ούτε πετάμε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια».