Το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 2 μ.μ., θα συνεδριάσουν από κοινού η κοινοβουλευτική ομάδα και η εκτελεστική επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στη συνεδρίαση αναμένεται να τεθεί επί τάπητος η τελική στάση που θα υιοθετήσει το κόμμα, στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι στη συνεδρίαση δεν θα τεθούν μόνο τα θέματα του Σκοπιανού όπου εκεί οι κόκκινες γραμμές είναι δεδομένες τουλάχιστον όσον αφορά την ονομασία, αλλά θα τεθούν και τα θέματα των εμπρηστικών δηλώσεων από την πλευρά κορυφαίων υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά των ΑΝΕΛ.

Δυσαρέσκεια ωστόσο υπάρχει στους κόλπους των ΑΝΕΛ και από τις «αποστάσεις» που κρατάνε στελέχη του κόμματος από τις εξελίξεις και από το πολιτικό μέτωπο με αποτέλεσμα να εμφανίζεται η ΚΟ των ΑΝΕΛ με φωνές που αποκλίνουν από τις κομματικές γραμμές.

Την ίδια στιγμή και εν όψει τόσο των αντιδράσεων ,όσο και της συνεδρίασης της ΚΟ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρείται να πέσουν οι ενδοκυβερνητικοί τόνοι, με τον κ. Μπαλάφα από σήμερα το πρωί να δηλώνει ότι οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους απέναντι στους ΑΝΕΛ.