Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ταλαιπωρήσει ήδη αρκετούς πολίτες της Αθήνας που κινούνται προς και από το κέντρο της πόλης.

Με αφορμή την παρουσία του Ισραηλινού προέδρου Ρεουβέν Ριβλίν, οι κεντρικοί δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα κλείνουν σταδιακά, ενώ από τις 9 το πρωί ο σταθμός μετρό του Συντάγματος είναι κλειστός. Οι συρμοί διέρχονται μόνο από τον σταθμό, χωρίς να μπορούν οι επιβάτες να αλλάξουν γραμμή, με την αστυνομία να αποφασίζει αργότερα για το πότε θα ανοίξει και πάλι ο σταθμός.

Μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο, αλλά και το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» όπου φιλοξενείται ο κ. Ριβλίν, με την πλατεία Συντάγματος να είναι γεμάτη αστυνομικούς.

Όσα αυτοκίνητα ήταν παρκαρισμένα στους γύρω δρόμους του κέντρου απομακρύνονται με γερανούς της Τροχαίας.

Το σημερινό πρόγραμμα του Ριβλίν προβλέπει στις 10:45 κατάθεση στεφανιού στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί θα περάσει την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στις 12:40 θα πάει στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Το βράδυ ο κ. Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του κ. Ριβλίν και της συζύγου του.