Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση με το οποίο θα ζητά να μην εφαρμοστούν για το πρόσωπό του οι διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργού αλλά αντιθέτως να καταθέσει στη Δικαιοσύνη ως απλός πολίτης αναμένεται να στείλει εντός των επομένων ωρών ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά από τη διαβίβαση της δικογραφίας σε βάρος του για την υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Η πρόθεση του κ. Καμμένου αν και φαινομενικά αγαθή, υποκρύπτει σύμφωνα με έμπειρους κοινοβουλευτικούς άλλου είδους σκοπιμότητα και συγκεκριμένα τη μη διεξαγωγή επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης. Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν πριν από λίγο στη Βουλή ότι το αίτημα Καμμένου ενδέχεται να αποτελέσει το κυβερνητικό επιχείρημα για απόρριψη τυχόν πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης. Σε ένα τέτοιο αίτημα η κυβέρνηση θα υποστηρίξει ότι ο κ. Καμμένος είναι τόσο καθαρός που παραιτείται της ασυλίας του και δεν φοβάται την τακτική δικαιοσύνη. Στην πράξη ωστόσο αυτό θα σημαίνει ότι ο κ. Καμμένος θα έχει αποφύγει την κοινοβουλευτική διαδικασία την οποία δείχνει να φοβάται τόσο καιρό , κάτι που έχει αποδειχθεί και από την εμμονική άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να δεχθεί την ακρόαση του κ. Καμμένου από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.


Σε μια τέτοια περίπτωση μάλιστα, δηλαδή την ενδεχόμενη απόρριψη του αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ πιθανό η υπόθεση να μην απασχολήσει ούτε την τακτική Δικαιοσύνη καθώς είναι αμφίβολο αν νομικά και συνταγματικά προβλέπεται διαδικασία έρευνας τυχόν αδικημάτων εν ενεργεία Υπουργού από αυτήν.
Ενδεικτικό πάντως της κυβερνητικής κάλυψης στον κ. Καμμένο είναι ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έσπευσε να δηλώσει ότι εξ όσων γνωρίζει δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία στον κ. Καμμένο.