Σύγκρουση κορυφής Τσίπρα - Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση τη Δευτέρα κατέθεσε πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis. Έως την Πέμπτη η ΝΔ θα καταθέσει τη δική της πρόταση για προκαταρκτική επιτροπή σε βάρος του κυβερνητικού εταίρου του Αλέξη Τσίπρα Πάνου Καμμένου για την πώληση πολεμικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία μέσω του μεσάζοντα Βασιλείου Παπαδόπουλου. Η Πειραιώς θεωρεί αδιανόητο να ψηφίσει εκείνη την προκαταρκτική των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι κυβερνητικοί εταίροι να μη θέλουν να πέσει φως και στη δυσώδη υπόθεση του στρατιωτικού εξοπλισμού για την οποία η ΝΔ κατήγγειλε μέχρι χρήση πλαστών εγγράφων. «Οι πολίτες απαιτούν διαφάνεια σε όλα» είναι το μήνυμα της Πειραιώς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στον πρωθυπουργό στα όσα είπε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - ότι η φαρμακευτική δαπάνη στοίχισε εξαιτίας των προηγούμενων κυβερνήσεων στον ελληνικό λαό 23 δισ. ευρώ, δηλαδή ένα μνημόνιο! «Δεν θα του επιτρέψω να παριστάνει τον τιμητή της κάθαρσης όταν εκείνος ήταν που έδινε μάχες για να μη μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ από την Εύβοια όπου περιοδεύει.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2013, όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, καταψήφισε τροπολογία που έφερε ο τότε υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, προκαλώντας μάλιστα ποικίλες αντιδράσεις από αυτήν τη στήριξη που έδωσε το κόμμα της αριστεράς στη φαρμακοβιομηχανία. Γι' αυτό και η Πειραιώς θεωρεί ότι το να κουνάει το δάχτυλο σήμερα ο κ. Τσίπρας είναι υποκριτικό.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει μάλιστα ότι θα πρέπει να ελεγχθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ διότι εκείνη την εποχή έλεγε ό,τι και ο αντιπρόεδρος της Νovartis Κωνσταντίνος Φρουζής, που κατήγγειλε την κυβέρνηση Σαμαρά γι' αυτές τις αποφάσεις της, όπως τόνισε.

«Ο κ. Τσίπρας ζημίωσε τους πολίτες με 100 δισ. ευρώ και θα πληρώνουμε για πολλά ακόμη χρόνια τις αυταπάτες του» τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης, αφήνοντας μια ακόμη αιχμή.

Η Πειραιώς βλέπει σκευωρία σε βάρος της. Ο πρόεδρος της ΝΔ περιγράφει ένα «τοξικό περιβάλλον». Βλέπει επίθεση με χαρακτηριστικά πολιτικης δίωξης. «Ως παράταξη θα πρέπει να αμυνθούμε» τόνισε. Έβαλε στο στόχαστρο εκ νέου τους προστατευόμενους μάρτυρες.

«Η ΝΔ και εγώ προσωπικά είπαμε, από την πρώτη στιγμή, όλα στο φως» δήλωσε. «Αλλά χωρίς κουκούλες. Είναι αδιανόητο να γνωρίζει η κυβέρνηση ποιοι είναι κουκουλοφόροι που σπιλώνουν στοχευμένα ακόμη και πρώην πρωθυπουργούς και να αρνείται ο κ. Τσίπρας να καταθέσουν επώνυμα στη Βουλή τους ισχυρισμούς τους. Το κράτος δικαίου βάλλεται βάναυσα από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα».

Καυτηρίασε και την αναφορά του πρωθυπουργού σε «ετερόκλητο όχλο» - έτσι αποκάλεσε τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό. «Διαδήλωναν για τους απαράδεκτους χειρισμούς του στο Σκοπιανό», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Αντιλαμβάνομαι τον πανικό του, όπως και τους λόγους που τον οδηγούν σε μια εμφανή προσπάθεια χειραγώγησης ακόμη και της δικαιοσύνης στην υπόθεση της Νovartis».