Την ώρα που στο «Κίνημα Αλλαγής» προετοιμάζονται πυρετωδώς για το ιδρυτικό συνέδριο, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 16 - 18 Μαρτίου, και έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ιδρυτική πράξη του νέου φορέα, εντείνονται οι ζυµώσεις σχετικά με την ανάδειξη των προσώπων στα κεντρικά όργανα του νέου φορέα.

Η θέση του γραμματέα περιλαμβάνεται στα κομμάτια του παζλ που καλούνται να συνθέσουν οι βασικοί πρωταγωνιστές του χώρου, στην πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο, καθώς θεωρείται κομβικής σημασίας που αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη νέα εποχή του «Κινήματος Αλλαγής» και στη διαμόρφωση της πορείας του.

Για αυτό και η επιδίωξη όλων, σχεδόν, των ηγετικών στελεχών είναι το πρόσωπο να επιλεγεί σε ένα κλίμα συναίνεσης και συνεννόησης, ενώ σημαντικό ρόλο για την τελική απόφαση, αναμένεται να διαδραματίσει η συμφωνία των κομμάτων και των συλλογικοτήτων που συγκροτούν τον νέο φορέα, κυρίως, ως προς τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να συγκεντρώνει η υποψηφιότητά του.

Σύμφωνα με το καταστατικό που έχει επιμεληθεί ομάδα στελεχών, τον Γραμματέα εκλέγει η Κεντρική Επιτροπή που θα προκύψει από το συνέδριο του Μαρτίου, που αποτελεί το ανώτερο πολιτικό όργανο μεταξύ δύο συνεδρίων.

Έτσι, σε αυτό το πλαίσιο, η ονοματολογία καλά κρατεί και ήδη έχει ξεκινήσει να διαµορφώνεται ένα άκρως ενδιαφέρον «µωσαϊκό» πιθανών υποψηφίων.

Αν στο καταστατικό περάσει η θέσπιση ασυμβιβάστου, επτά είναι τα στελέχη που εμφανίζονται ως φαβορί, προερχόμενα στην πλειοψηφία τους από τη νέα γενιά και εκπροσωπώντας το «νέο αίμα» στο χώρο.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα «Στο Καρφί» που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή στα περίπτερα όλης της χώρας.