Στη σκιά της αποκάλυψης για το επίδομα ενοικίου που λαμβάνει η αναπληρώτρια υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου ολοκληρώθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την υπόθεση Novartis.

Ο απολογισμός της υπόθεσης Novartis ήταν ένα από τα κύρια θέματα της συνεδρίασης του Συμβουλίου με τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου να «ζυγίζουν» τα υπέρ και τα κατά της συζήτησης που έγινε στη Βουλή.

Στην Κουμουνδούρου βλέπουν συσπείρωση του παλαιού πολιτικού συστήματος απέναντι στις προσπάθειες της δικαιοσύνης, ωστόσο διαπιστώθηκαν εκ μέρους των μελών του Συμβουλίου και βεβιασμένες κινήσεις πανικού από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Τέλος, για το θέμα της Ράνιας Αντωνοπούλου που συζητήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο διαπιστώθηκε ότι επικρατεί βαρύ κλίμα στην κυβέρνηση με την υπόθεση αυτή  τα μέλη δεν θέλησαν να ανοίξουν τα χαρτιά τους καθώς βρίσκονται εν αναμονή εξελίξεις , περιμένοντας τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού.  

Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου για τη Σύνοδο Κορυφής, ενώ συζητήθηκαν παράλληλα και θέματα όπως η εξελίξεις για την αριστερά στην Ευρώπη. Στο επίκεντρο βρέθηκαν και τα Ελληνοτουρκικά με αφορμή τις ξεκάθαρες δηλώσεις του Τουσκ προς την Άγκυρα. Το Σκοπιανό βρέθηκε επίσης στο τραπέζι της συνεδρίασης όπου συζητήθηκαν η πορεία των διαπραγματεύσεων με το ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει την απόλυτη στήριξή του στις προσπάθειες της κυβέρνησης.