Πολιτικό σάλο, την αποπομπή από την κυβέρνηση της υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, αλλά και την παραίτηση του συζύγου της υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου προκάλεσε η αποκάλυψη ότι το υπουργικό ζεύγος λαμβάνει επίδομα ενοικίου, την ώρα μάλιστα που η ελληνική κοινωνία βυθίζεται από τις δικές τους πολιτικές επιλογές στην οικονομική ανέχεια.

Το ζεύγος Αντωνοπούλου - Παπαδημητρίου με το «χρυσό» «πόθεν έσχες», αλλά ωστόσο και με εισόδημα μισού εκατομμυρίου ευρώ, επενδύσεις 3 εκατομμύριων ευρώ και σπίτια σε Νέα Υόρκη, Σύρο και Γλυφάδα, φεύγει, έστω και με ζόρι, από την κυβέρνηση, αφού ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να κάνει δεκτή μια παραίτηση που στην ουσία η Αντωνοπούλου δεν έκανε δεκτή ποτέ, ενώ ο σύζυγός της μετά από βαθιά σκέψη αποφάσισε να μην κρυφτεί πίσω από την παραίτηση της συζύγου.  

Η προκλητικότητα ωστόσο τόσο του υπουργικού ζευγαριού που ο ΣΥΡΙΖΑ τους έκανε υπουργούς ξεπέρασε τα όρια, όπως και η αναποφασιστικότητα του Αλέξη Τσίπρα. Η αρχικά χλιαρή αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα εντυπωσίασε καθώς μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ακολούθησε εκκωφαντική σιωπή. Αρχικά ο πρωθυπουργός δήλωσε «ενοχλημένος» και έπειτα, φοβούμενος την πίεση της κοινωνικής κατακραυγής αναγκάστηκε να αποπέμψει από την κυβέρνηση τη Ράνια Αντωνοπούλου.  

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση χθες δέχτηκε ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στο λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα που προβάλλει, ωστόσο δεν κατάφερε να σώσει την παρτίδα. Το υπουργείο Εργασίας που έχει άμεση σχέση με την ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τους Έλληνες θόλωσε την εικόνα της κυβέρνησης με την ίδια την υπουργό και τη δήλωση της αρχικά να κάνει χειρότερα τα πράγματα, καθώς όχι μόνο πουθενά δεν ανέφερε λέξη για την παραίτησή της, αλλά η καθυστερημένη κατά 4 ημέρες ανακοίνωσή της έδειξε πως η ίδια δεν μπορεί να αντιληφθεί την κρίσιμη κατάσταση, ούτε την οικονομική ούτε την ηθική ούτε την πολιτική.

Το μόνο που παραδέχθηκε στην ουσία το ζεύγος Αντωνοπούλου - Παπαδημητρίου ήταν ότι έκανε χρήση της νόμιμης διάταξης που ψηφίστηκε ως νόμος στη Βουλή. Δεν αντιλήφθηκε ότι έκανε κατάχρηση δικαιώματος με ψήφο μάλιστα της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου, κάτι που εξέθετε ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση.

Η χρήση ωστόσο της ευεργετικής διάταξης από το συγκεκριμένο ζεύγος, διάταξη που έφερε η κυβέρνηση για τους υπουργούς της, δημιουργεί ζητήματα ηθικής, αλλά παράλληλα αφήνει πια και ανοιχτά θέματα, καθώς όχι μόνο τα σενάρια ανασχηματισμού φουντώνουν και οι εξελίξεις σέρνουν για άλλη μια φορά την κυβέρνηση σε βεβιασμένους χειρισμούς.