Στο τρίπτυχο «αξιολόγηση, αξιοκρατία, διαφάνεια» περικλείεται το σχέδιο της Ν∆ για τη δοµική αναδιάρθρωση της ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης. Όπως έχει διαµηνύσει επανειληµµένως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κεντρική στόχευση της Ν∆ όταν θα επιστρέψει στην εξουσία θα είναι η περιστολή των δηµόσιων δαπανών, χωρίς απολύσεις, αλλά µέσω ενός αποτελεσµατικού και εξορθολογιστικού πλάνου µε κεντρικό άξονα τη διαχείριση του προσωπικού. «Καταρτίζουµε έναν µεσοπρόθεσµο προγραµµατισµό για τον εντοπισµό των αναγκών σε όλους τους βασικούς τοµείς του ∆ηµοσίου και, αντιστοίχως, προγραµµατίζουµε να προχωρήσουµε στις απαιτούµενες κινήσεις.

Ποτέ δεν έχει µπει κανείς στη διαδικασία να καταγράψει, για παράδειγµα, πόσους αστυνοµικούς ή νοσηλευτές χρειαζόµαστε. Εµείς, µε βάση αυτή την αρχή, που άλλωστε υπογραµµίζει και ο ΑΣΕΠ στις ετήσιες εκθέσεις του, θα προχωρήσουµε και θα δηµιουργήσουµε συγκεκριµένο πρόγραµµα προσλήψεων, µε επιστηµονικό και διαφανή τρόπο. Έτσι, θα εξαλείψουµε και το διαχρονικό φαινόµενο των πελατειακών σχέσεων», λένε στα «Π» στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.  

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Σύµφωνα, δε, µε τους ίδιους κύκλους, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήµατος δεν είναι άλλη από την εύρυθµη λειτουργία της κυβέρνησης και τη ριζική αλλαγή της νοοτροπίας που διέπει µέχρι σήµερα τη συνεργασία των υπουργών και των υφυπουργών µεταξύ τους, αλλά και µε τα στελέχη-κλειδιά των υπουργείων. Στο µέτωπο αυτό, οι επιτελείς της Πειραιώς επεξεργάζονται µια σειρά από καινοτόµες σκέψεις και ιδέες που θα βοηθήσουν καταλυτικά προς αυτή την κατεύθυνση.

«Αυτήν τη στιγµή ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε φωτογραφικές προκηρύξεις θέσεων γενικών γραµµατέων, µε σαφή στόχο να εξασφαλίσει πως θα έχει τους δικούς του ανθρώπους σε κοµβικά πόστα, ακόµα και µετά την ήττα του στις επόµενες εθνικές εκλογές. Αυτό είναι αστείο. Αντιθέτως, εµείς αναζητούµε συγκεκριµένη φόρµουλα, προκειµένου να υπάρξουν οι πλέον ενδεδειγµένες, σύγχρονες και παράλληλα αποκοµµατικοποιηµένες διαδικασίες επιλογής.

Βεβαίως, αυτό δεν σηµαίνει ότι θα αποκλειστούν αξιόλογες περιπτώσεις ανθρώπων µόνο και µόνο επειδή έχουν επιλέξει να συνδυάσουν την πορεία τους µε έναν πολιτικό οργανισµό, και δη τη Ν∆. Εξάλλου, για να υπηρετήσεις έναν σχεδιασµό, πρέπει και να ταυτίζεσαι µ' αυτόν», επισηµαίνουν παράγοντες της Πειραιώς που ασχολούνται µε τον καταρτισµό του «γαλάζιου» κυβερνητικού προγράµµατος. Ως εκ τούτου, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Π», µεταξύ των προτάσεων που έχουν πέσει στο τραπέζι του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης είναι να απεµπλακεί πλήρως ο υπουργός από την επιλογή του συνόλου των στελεχών της διοίκησης, προοπτική που έρχεται σε πλήρη αντίθεση µε ό,τι ισχύει στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, «όπου επί της ουσίας οι κάτοχοι των χαρτοφυλακίων καλούνται να επιλέξουν µεταξύ µετρηµένων στα δάχτυλα υποψηφίων, οι οποίοι έχουν προωθηθεί από τις κοµµατικές λίστες».

Με βάση τη σχετική εισήγηση, η τελική απόφαση θα λαµβάνεται από µια επιτροπή αξιολόγησης, η οποία θα έχει τη δυνατότητα και το κύρος να προχωρήσει σε επιλογές µε κριτήρια πολύ διαφορετικά από τα σηµερινά, όπως ξεκαθαρίζουν οι επιτελείς της Πειραιώς.  

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Στην ίδια λογική, στους κόλπους του συστήµατος Μητσοτάκη διατρανώνουν την άποψη πως οι τελικές υπογραφές για τα κρίσιµα ζητήµατα ενός χαρτοφυλακίου θα πρέπει να σταµατούν στο επίπεδο της διοίκησης και να µην προχωρούν στο πεδίο των υπουργών και των υφυπουργών. «Έτσι, αφενός εξασφαλίζεται η οµαλή συνέχεια της κρατικής µηχανής, ανεξαρτήτως των όποιων αλλαγών στα υπουργικά γραφεία, αφετέρου µπαίνει ένα τέλος στα χιλιάδες ρουσφέτια που έχουν υλοποιηθεί κατά καιρούς µε αυτό τον τρόπο», επισηµαίνουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν:

«Θέλουµε να περάσουµε από την εποχή των προσώπων στην εποχή των διαδικασιών και των τυποποιηµένων κανόνων σε ό,τι αφορά την άσκηση της εν γένει κυβερνητικής πολιτικής. Επιπλέον, χρειάζεται άµεσα εκσυγχρονισµός και βελτίωση της συνεργασίας µεταξύ πολιτικών και διοικητικών παραγόντων των υπουργείων, γι' αυτό και σκοπεύουµε να αξιοποιήσουµε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους ανθρώπους. Αυτό θα συµβεί όχι µόνο µέσω της προώθησής τους σε καίρια πόστα, αλλά και µέσω της σύστασης οµάδων εργασίας που θα προτείνουν λύσεις και θα καταθέτουν ιδέες».

Ιδιαίτερη έµφαση δίνεται και στο θέµα της αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναµικού ανά τακτά χρονικά διαστήµατα, µε συγκεκριµένες ρήτρες για την επίτευξη ή µη των στόχων του κάθε τοµέα. Το ίδιο ακριβώς µοτίβο θα υιοθετηθεί και στο µέτωπο της επιλογής των Συµβουλίων και των επικεφαλής, αλλά και της λειτουργίας των δηµόσιων οργανισµών.  

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», Σάββατο 10 Μαρτίου 2018