ΠΑΟΚ, ΣΕΚΑΠ, ΟΛΘ, Ξενοδοχείο Μακεδονία, διαγραφή προστίμων, κανάλια, εφημερίδες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που βρήκε στο πρόσωπο του ολιγάρχη φίλου του Πάνου Καμμένου τον ιδανικό συνεργάτη, όχι μόνο άνοιξε τον δρόμο για τις επιχειρηματικές του δράσεις, εν είδη επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά τον διευκόλυνε να γίνει ο «κεντρικός παίκτης» στο εγχώριο παιχνίδι.

Όλα αυτά φυσικά με ανταλλάγματα. Ο Σαββίδης ήταν διατεθειμένος να ανταποδώσει τη στήριξη που είχε από την κυβέρνηση, κάτι που έκανε με τον δημόσιο λόγο του και αργότερα με τα media που απέκτησε. Σήμερα, ο Πάνος Καμμενος, ο κολλητός που άνοιξε την πόρτα στον Σαββίδη στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας, ο ένθερμος υποστηρικτής του επιχειρηματία, «κρύβονται» από το… κουμπούρι του και στελέχη της κυβέρνησης προσπαθούν να πείσουν ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν ήταν ποτέ «δικός τους» κι ότι δεν ευνοήθηκε ποτέ από την κυβέρνηση.

Ο Σαββίδης από την πρώτη στιγμή που αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα επιχείρησε να βρεθεί πολύ κοντά στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Δεν τα κατάφερε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Τα συμφέροντά του δεν εξυπηρετούνταν. Επί ΣΥΡΙΖΑ όμως βρήκε αυτό που έψαχνε. Έναν ΠΑΟΚ χωρίς χρέη, το Ξενοδοχείο Μακεδονία, τη ΣΕΚΑΠ, επίσης χωρίς χρέη, ένα κανάλι, μια εφημερίδα κι όλα αυτά στην Ελλάδα της κρίσης.

«Το μόνο που μένει είναι να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ» έλεγε ο πρωθυπουργός, ενώ ο Πάνος Καμμένος δήλωνε ότι ευτυχώς που ο συγκεκριμένος «επενδυτής» ήρθε στη χώρα μας. Προφανώς, εννοούσε και τους κουμπάρους του μαζί.

Στη Θεσσαλονίκη ο Σαββίδης παίζει χωρίς αντίπαλο σε όλα τα επίπεδα. Και απολαμβάνει δημοφιλία αντίστοιχη των «υπηρεσιών» που προσφέρει στην πόλη.

Ο Τσίπρας και ο Καμμένος είχαν βρει τον άνθρωπό τους και ο Σαββίδης επί ΣΥΡΙΖΑ διεκδίκησε -και κέρδισε- την προσοχή σε πανελλήνια εμβέλεια. Μία από τις πρώτες αποφάσεις της νεαρής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν η φωτογραφική διευκόλυνση του Σαββίδη στην αποπληρωμή των χρεών του ΠΑΟΚ. Ανταπέδωσε μπαίνοντας ως «λαγός», όπως ίδιος παραδέχτηκε, στο κυνήγι των τηλεοπτικών αδειών. Με φωτογραφική τροπολογία για το πρόστιμο στη ΣΕΚΑΠ, ήταν ένα ακόμη δείγμα της καλής φιλίας του Ιβάν με την κυβέρνηση του ηθικού πλεονεκτήματος.

Αφού κέρδισε το στοίχημα της Θεσσαλονίκης, ο Σαββίδης φωνάζει πλέον προς πάσα κατεύθυνση ότι κατεβαίνει Αθήνα.

Μάλιστα, κάποια στιγμή είχε ακουστεί ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα κάνει κόμμα. Θα ήταν, λέει, ένα κόμμα πατριωτικό, με έντονο το ποντιακό στοιχείο, αναφορά στις χαμένες πατρίδες και ανοιχτή γραμμή με τη Μόσχα και τα Πατριαρχεία.