Συνάντηση θα έχουν αύριο Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τον συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο σε μία πρσπάθεια να αμβλυνθούν οι διαφορές που έχουν διαπιστωθεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για δύο σημαντικά θέματα, τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται στις φυλακές Αδριανούπολης αλλά και το ζήτημα που έχει προκύψει εδώ και μία εβδομάδα με τον Ιβάν Σαββίδη.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπροσωπος προσπάθησε να ρίξει τους τόνους αναφορικά με τη διάσταση που υπάρχει μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου. 

«Ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας συνεργάζονται στενά και απόλυτα και αύριο μάλιστα θα συναντηθούν για να διευθετήσουν διάφορα θέματα. Η αντιπολίτευση και δη η αξιωματική έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση με την υπόθεση Novartis, γι’ αυτό και ονειρεύεται ρήξη. Ο όρος «ομηρία» είναι μια λέξη που και στον διεθνή Τύπο χρησιμοποιείται. Το θέμα είναι ότι ανεξαρτήτως της λέξης που χρησιμοποιεί ο καθένας η ελληνική Κυβέρνηση βρίσκεται σε κοινή πορεία και σε κοινή προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί λύση.» ανέφερε χαρακτηριστικά για το ζήτημα των δύο Ελλήνων αξιωματικών. 

Παράλληλα θα τεθεί εκτενώς και το ζήτημα του Ιβάν Σαββίδη μετά τις δηλώσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα από πολλά στελέχη και «μπέρδεψαν» σε μεγάλο βαθμό αφού παρόλο που ο ίδιος ανέφερε σήμερα στον ΣΚΑΙ ότι «δεν υπάρχουν προνομιακές σχέσεις της κυβέρνησης με κανέναν επιχειρηματία» ο κ. Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ είπε την περασμένη εβδομάδα: «Η γνώμη μου είναι ότι ο κ. Σαββίδης είχε κάποιες φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση, εγώ δεν το αρνούμαι, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι που θα περάσει. Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Είναι μια δύσκολη στιγμή».