«Δεν ήταν τυχαία η αναφορά μου σε «ομηρία» όταν μίλησα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς» ανέφερε σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους, λίγο πριν από την συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, που από χθες έκανε την επανεμφάνισή του, δηλώνοντας «συγκυβερνήτης» και επαναλαμβάνοντας τις κόκκινες γραμμές του κόμματός του απέναντι στα εθνικά θέματα, σήμερα επέμενε στο θέμα της ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, σημειώνοντας ότι η αναφορά του δεν ήταν τυχαία.

Όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους «Υπάρχει στην Τουρκία σχετικό προεδρικό διάταγμα και μάλιστα του ίδιου του Ερντογάν, από τον Αύγουστο του 2017, το οποίο νομιμοποιεί τις ανταλλαγές ομήρων. Τότε το είπε αυτό ο Ερντογάν με αφορμή την σύλληψη και την καταδίκη καθολικού πάστορα στη Σμύρνη, τον οποίο θέλουν να ανταλλάξουν με τον Γκιουλέν, ο οποίος έχει καταφύγει στην  Αμερική».

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο υπουργός: Η Ελλάδα δεν έχει τέτοιο πλαίσιο. Αυτό είναι αστείο» και συμπλήρωσε πως «Δεν πρόκειται να γίνει καμία ανταλλαγή των τριών Κούρδων με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς» ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι θα φανεί εάν επιστρέψουν άμεσα οι Έλληνες στρατιωτικοί ή εάν η επιστροφή τους καθυστερήσει περαιτέρω».