Το ζήτημα της απελπιστικής κατάστασης στην περιοχή γύρω από το ιστορικό κτήριο της Νομικής Σχολής της Αθήνας έφερε στο Βουλή με ερώτηση του προς όλα τα συναρμόδια Υπουργεία ο Βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρίστος Δήμας.  

Ο κ. Δήμας, με αφορμή την επιστολή-κραυγή απελπισίας των 93 μελών του διδακτικού προσωπικού της Σχολής, ζητά από τους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Δικαιοσύνης να λάβουν άμεσα μέτρα προκειμένου πολίτες, φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι να διέρχονται από την περιοχή δίχως φόβο για την ασφάλεια και τη σωματική τους ακεραιότητα.

  "Μόνο η Γενική Συνέλευση της Νομικής Σχολής έχει ήδη προχωρήσει σε πολλές καταγγελίες και διαμαρτυρίες στη «Εισαγγελία Αρείου Πάγου (2015, 2016, 2017), στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (2015), στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής (2016, 2017) και στο Δήμο (2015, 2016,2017)».

Παρ” όλα αυτά, τίποτα δεν έχει αλλάξει στην περιοχή, γεγονός που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για τη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί", σημειώνει στην ερώτηση ο βουλευτής της ΝΔ.