Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Αξιωματική Αντιπολίτευση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα εθνικά θέματα ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος. Τελευταία αφορμή ήταν οι δηλώσεις του για τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές. Ο Π.Καμμένος δεν απέκλεισε η «εκκρεμότητα» τους όπως την χαρακτήρισε να κρατήσει 15 χρόνια, παρομοίασε την περίπτωση τους με την ταινία «Eξπρές του μεσονυχτίου» και χαρακτήρισε «τρελό» τον Ερντογάν.

«Το παραλήρημα του κ. Καμμένου είναι ανάξιο σχολιασμού» ανέφεραν πηγές της ΝΔ. «Είναι άλλωστε ανάξιος ο ίδιος για τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας». Η Πειραιώς θεωρεί «ανεκδιήγητα» όλα αυτά που είπε ο υπουργός Αμυνας όταν κρατούνται οι δύο στρατιωτικοί στην Τουρκία και υπάρχει αβεβαιότητα. Πολύ περισσότερο που ο Ερντογάν κλιμακώνει την προκλητικότητα του και απομακρυνόμενος από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ενισχύει τις σχέσεις του με τον Πούτιν, ο οποίος σήμερα θα βρίσκεται στην Τουρκία για να εγκαινιάσουν μαζί με τον Τούρκο πρόεδρο πυρηνικό σταθμό στο Ακουγιού.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη επισήμανε την ανάγκη η κυβέρνηση να δείχνει στιβαρότητα, υπευθυνότητα και σοβαρότητα απέναντι σε κάθε είδους προκλήσεις της Άγκυρας. Αν και ανώτερα κομματικά στελέχη διαφώνησαν και με τα περί «σουλτάνου» που ανέφερε το Μαξίμου, απέφυγε η ΝΔ να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Το Σκοπιανό

Από χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ενημερώνει τους αρχηγούς των κομμάτων για το που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το σκοπιανό. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τον παρέπεμψε στον τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργο Κουμουτσάκο. Μέχρι χθες το βράδυ ραντεβού δεν είχε κλειστεί.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη διερωτήθηκε γιατί ο Νίκος Κοτζιάς δεν αρχίζει τις ενημερώσεις από τον Πάνο Καμμένο, με δεδομένο ότι ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ επιμένει στη μη χρήση του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγων του. «Ο υπουργός Εξωτερικών εκπροσωπεί μόνο το κομμάτι της κυβέρνησης που συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι το σύνολο της κυβέρνησης» όπως επισήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Η Ανομία

Ψηλά την ατζέντα της τάξης και ασφάλειας κρατάει η ΝΔ μετά και το τελευταίο κρούσμα με την ληστεία στο σπίτι γνωστού επιχειρηματία που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Θεωρεί ότι όλα αυτά εμπεδώνουν το αίσθημα ανασφάλειας που επικρατεί στους πολίτες. « Η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πρόβλημα εγκληματικότητας υπήρχε πάντα» συνέχισε. «Το τελευταίο διάστημα, όμως, το ποτήρι ξεχείλισε». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρει τεράστια ευθύνη. «Θυμίζω το νόμο Παρασκευόπουλου που απελευθέρωσε εκατοντάδες εγκληματίες» τόνισε.

«Την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ της αστυνομίας. Τη μείωση των περιπολιών στις γειτονιές.Την απαράδεκτη ανοχή που δείχνει στους πάσης φύσεως Ρουβίκωνες και τις ομάδες που δρουν στα πανεπιστήμια». Χαρακτήρισε την ασφάλεια προϋπόθεση δημοκρατίας, ομαλότητας και ευημερίας. «Αυτές ακριβώς τις προτεραιότητες δεσμεύομαι ότι θα κάνει σύντομα πράξη, η Νέα Δημοκρατία» τόνισε.