Επιχείρηση διάσωσης του Πάνου Καμμένου έστησε για μια ακόμα φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας πριν από λίγο για μια ακόμα φορά με καινοφανή επιχειρήματα αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του προέδρου των ΑΝΕΛ.

Το αίτημα διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του Πάνου Καμμένου ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή την εξής ανάρτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ στο Twitter: «Ο Θοδωράκης φορά μαύρη γραβάτα που έχασε τους εργολάβους-εκδότες ιδρυτές και χρηματοδότες του;»

O κ. Θεοδωράκης προχώρησε σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και με βάση το τυπικό η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας θα διατύπωνε σήμερα την εισήγησή της προς την Ολομέλεια η οποία θα ελάμβανε την τελική απόφαση.

Προς μεγάλη έκπληξη όλων, ωστόσο, με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας η κυβερνητική πλειοψηφία υποστήριξε πως o Πάνος Καμμένος «τουίταρε» κατά την εκτέλεση των υπουργικών του καθηκόντων και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ακολουθηθεί η διαδικασία της άρσης βουλευτικής ασυλίας όπως ήταν το εισαγγελικό αίτημα αλλά αντιθέτως θα έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Η σκοπιμότητα ήταν προφανής και δεν ήταν άλλη όχι μόνο για την απόρριψη του αιτήματος, αλλά και για τον αποκλεισμό κάθε πιθανότητας να συζητηθεί αυτό σε επίπεδο Ολομελείας. Κι αυτό γιατί να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να βρεθούν τουλάχιστον 30 βουλευτές για να καταθέσουν πρόταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

Η αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα και για αρκετή ώρα η συνεδρίαση διεξήχθη σε κλίμα ιδιαίτερης έντασης, με βουλευτές να απαιτούν να προσέλθει στην Επιτροπή για να υποστηρίξει πως ό,τι έκανε το έκανε κατά την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων.

Η ένταση δεν άλλαξε πάντως την άποψη της πλειοψηφίας με συνέπεια στην ψηφοφορία που ακολούθησε και με ψήφους 7 υπέρ, 4 κατά και ένα «παρών» η Επιτροπή δεν μπήκε καν στην ουσία της υπόθεσης και την απέριψε. Υπενθυμίζεται ότι με ανάλογο σκεπτικό είχε διασωθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έπειτα από μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη.