Η καταγγελία του προεδρου του ελληνικού φόρουμ προσφύγων Γιονούς Μοχαμαντί ότι έδωσε 8.000 ευρώ σε διακινητές για να φέρει τη σύζυγό του στην Ελλάδα προκάλεσε ένταση στη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής με τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ Κώστα Κατσικη να ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα.

Η ερώτηση του κ. Κατσίκη μάλιστα προς τον κ. Μοχαμαντί αν προσπάθησε να φέρει κι άλλους προσφυγές με την ίδια μέθοδο που προσπάθησε να φέρει τη γυναίκα του ερμηνεύθηκε από πολλούς ως προτροπή στις αρχές να συλλάβουν τον πρόεδρο του φόρουμ και προκάλεσε ιδιαίτερη ένταση.

Αρχικά βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Θελερίτη κάλεσαν τον κ. Μοχαμαντί να μην απαντήσει , προκαλώντας την αντίδραση του κ. Κατσίκη.

Ο κ. Μοχαμαντί τελικά όχι μόνο απάντησε αλλά εξέφρασε την ευχή αν η παρέμβασή εισαγγελέα φέρει στο φως τέτοιου είδους περιπτώσεις τότε να γίνει. Απαντώντας στον κ. Κατσικη ο κ. Μοχαμάντι ανέφερε ότι την καταγγελία αυτή την είχε κάνει και στην οικονομική επιτροπή της ευρωπαϊκής ένωσης στις Βρυξέλλες και την ίδια αντίδραση με τον κ. Κάτσικη είχαν ένας βουλευτής της Μαρί Λεπέν και ένας βουλευτής από την Ουγγαρία και προσθεσε

«Το 2001 ήμουν φυλακή και δραπέτευσε από τους Ταλιμπάν. Η γυναίκα μου ήταν έξι μήνες έγκυος. Το 2004 αναγνωριστικά μεταξύ 6000 αιτήσεως για άσυλο. Από τότε κατέθεσα αίτημα οικογενειακής επανένωσης ενώ η γυναίκα μου ήταν σε κίνδυνο πραγματικά. Αναγκάστηκε να δραπετεύσει σε μια άλλη χώρα. Μέχρι το 2018 περιμένω να έρθει γυναίκα μου. Κάποια στιγμή με παίρνει η γυναίκα μου τηλέφωνο από το Ιράν και μου λέει ότι έχει ξεκινήσει και φεύγει προς τα εδώ. Στο Ιράν οι πρόσφυγες δεν έχουν κανένα δικαίωμα. Μου είπε ότι χρειάζομαι λεφτά. Αναγκάστηκα να στείλω στη γυναίκα μου λεφτά για να έρθει.

Μακάρι να γίνει αφορμή η υπόθεσή μου να βγει αυτό το θέμα στην επιφάνεια».