Την στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε ψηφοφορία για τη Βενεζουέλα στηλιτεύει η Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως ήταν «στους ελάχιστους που δεν καταδίκασαν τον δικτάτορα Μαδούρο». 

Την Πέμπτη, η Ολομέλεια της Ευρωβουλής υιοθέτησε ψήφισμα που καλεί την Βενεζουέλα να αναστείλει τις αμφιλεγόμενες εκλογές της 20ης Μαΐου μέχρι να έρθει σε συμφωνία με την αντιπολίτευση για τους όρους διεξαγωγής τους. 

Σχετικά με την στάση των Ελλήνων ευρωβουλευτών, η Νέα Δημοκρατία ανέφερε πως «το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου στο ευρωκοινοβούλιο έστειλε ηχηρό μήνυμα καταδίκης του καθεστώτος Μαδούρο το οποίο απαγόρευσε τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης στις εκλογές που προκήρυξε. Ή μάλλον, σχεδόν το σύνολο των ευρωβουλευτών: στους ελάχιστους που δεν καταδίκασαν τον δικτάτορα Μαδούρο ήταν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού και η απροσχημάτιστη εγκαθίδρυση δικτατορίας από το καθεστώς Μαδούρο ουδόλως φαίνεται να ανησυχούν την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα» προσθέτει η Νέα Δημοκρατία.

Και καταλήγει: «Η μόνη εξήγηση που υπάρχει για την απαράδεκτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι στις επαφές που είχε στη Βενεζουέλα ο κ. Παππάς προφανώς πείσθηκε για τις… δημοκρατικές αρετές του δικτάτορα».