«Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας συνελήφθη γι ακόμη μια φορά ψευδόμενος, καθώς, αναφερόμενος στην αύξηση του ΦΠΑ στο 24% στα νησιά από την 1η Ιουλίου, έριξε αδίκως τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις» δήλωσε ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τις αναφορές, στον ΦΠΑ στα νησιά, του πρωθυπουργού, από τη Λέσβο.

«Ο κ. Τσίπρας για ακόμη μια φορά παραπλανά τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τους σκληρά δοκιμαζόμενους κατοίκους των νησιών που έχουν υποστεί πολλαπλές απώλειες στα εισοδήματά τους όχι μόνο, λόγω της οικονομικής, αλλά και λόγω της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Επισημαίνοντας τις αναφορές του κ. Τσίπρα πως δεν εμπνεύστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τη φορολογική πολιτική, την οποία απέδωσε στο «mail Χαρδούβελη», ο ευρωβουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε: «Πρόκειται περί ψεύδους, καθώς την ανατροπή του ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος στη νησιωτική Ελλάδα υπέγραψε ο κ. Τσίπρας τον Ιούλιο του 2015, έπειτα από τη 17ωρη "διαπραγμάτευση" με τους δανειστές».