Λέγοντας πως αποδείχθηκαν απολύτως ανεπαρκή τα κυβερνητικά μέτρα, ο τομεάρχης Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Αχ. Καραμανλής εξαπέλυσε σφοδρά πυρά εναντίον της κυβέρνησης μετά τις εικόνες από τη Θεσσαλονίκη. 

«Για ακόμη μια φορά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβεβαίωσε τα αργά αντανακλαστικά της στην αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών φαινομένων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ολιγώρησαν και τα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης αποδείχθηκαν απολύτως ανεπαρκή» ανέφερε στη δήλωσή του ο βουλευτής.


«Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, -στη Μάνδρα Αττικής, την Ήπειρο, τα Ιόνια νησιά και αλλού-, έτσι και σήμερα στη Θεσσαλονίκη, οι αρμόδιες υπηρεσίες ολιγώρησαν και τα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης αποδείχθηκαν απολύτως ανεπαρκή» συνέχισε.

Και υπογράμμισε: «Είμαστε βέβαιοι πως η Κυβέρνηση -κατά την προσφιλή της τακτική- θα προσπαθήσει να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες σε άλλους».

«Καλό, όμως, θα ήταν να μας ενημερώσει παράλληλα και για τα δικά της πεπραγμένα τα τελευταία 3 χρόνια. Και συγκεκριμένα να μας πει αν υπάρχει αντιπλημμυρικός σχεδιασμός, πόσα έργα έχει δημοπρατήσει και πόσα έχει συμβασιοποιήσει» κατέληξε ο βουλευτής.