Μεγάλη κωλοτούμπα επιχείρησε να κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis. Ο αναπληρωτής υπουργός τελειώνοντας την ομιλία του προσπάθησε να ανασκευάσει τη δήλωση που είχε κάνει για το “μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους”. Ναι μεν επέμεινε στη δήλωσή του αλλά διευκρίνισε ότι δεν μιλάει για πολιτικά πρόσωπα αλλά γενικότερα.

Στον ίδιο τόνο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε λόγο για γελοιότητα αναφερόμενος σε όσους κάνουν λόγο περί θεωρίας σκευωρίας και συνομωσίας για την υπόθεση Novartis κάνοντας λόγο για «νομικίστικα τερτίπια», από ορισμένους που αντιτίθενται στην συζήτηση για αρμοδιότητα ή όχι της Βουλής και για μεθόδευση της Κυβέρνησης.

Παράλληλα, μίλησε για προπαγάνδα από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και όπως είπε είναι αδήριτη ανάγκη να επανέλθει η εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελόπουλο αν υιοθετηθεί το πόρισμα της Επιτροπής θα οδηγηθούμε στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και αν όχι θα οδηγηθούμε στην παραγραφή.