Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γραμματέας ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης για την στάση της στην πρόταση για ψήφο απόδημων, χαρακτηρίζοντας φαιδρές τις δικαιολογίες της ώστε να μην πάρει θέση. 

Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε πως «από τον Απρίλιο του 2016 η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει σχετική νομοθετική πρόταση στο κοινοβούλιο. Την επανακατέθεσε τον Οκτώβριο του 2017. Μέχρι σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής και η κυβερνητική πλειοψηφία δεν την έχουν εισάγει καν προς συζήτηση. Η κυβέρνηση καταφεύγει πλέον σε φαιδρές δικαιολογίες για να μην πάρει θέση στη σαφή πρόταση της Νέας Δημοκρατίας».

«Με την πρότασή μας θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους στην Ελλάδα να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, στα προξενεία, στις πρεσβείες» τονίζει, λέγοντας πως «ούτε στοιχίζει πολύ και μπορεί́ να υλοποιηθεί́ εύκολα και σύντομα».

Και υπογραμμίζει: «Ας καταλάβουν όμως στην Κυβέρνηση επιτέλους, ότι δεν πείθουν κανέναν με τις ψεύτικες υποσχέσεις τους, πόσο μάλλον όταν υπονοούν ότι θα επιχειρήσουν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο τρεις φορές στη διάρκεια μίας θητείας, κάτι που είναι πρωτοφανές στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας».