Σε μεγάλη πολιτικη ήττα εξελίσσεται η υπόθεση της Novartis. Και μόνο η εικόνα της Βουλης είναι αρκετή για να πιστοποιήσει το τεράστιο πολιτικό φιάσκο. Ο πρωθυπουργός σε μια κρίσιμη για την κυβέρνηση χρονική συγκυρία, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πραγματικότητα που δεν θα επιθυμούσε ούτε για τον μεγαλύτερο πολιτικό του αντίπαλο.

Τα άδεια έδρανα πιστοποιούν την πολιτική μοναξιά του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις επιλογές του. Το χειρότερο για τον νεοκομμουνιστη πρωθυπουργό έχει να κανει με το γεγονός οτι έφτασε να μιλάει σε άδεια έδρανα, με τα κόμματα του Δημικρατικου Τόξου να απέχουν απο την συζήτηση και έχοντας ως «ακροατές» τους βουλευτές των ΑΝΕΛ -όχι τον συγκυβερνήτη Καμμένο- και φυσικά τους συναδέλφους του, της «Χρυσής Αυγής».

Πολλές φορές μια εικόνα ειναι αρκετή για να αποτυπώσει όσα δεν μπορεί να περιγράψει κανεις σε ενα κείμενο χιλιάδων λέξεων. Η πολιτική περιθωριοποίηση του Κ. Τσίπρα, αποδεικνύεται και από την σημερινή εικόνα του κοινοβουλίου. Μια εικόνα που συνοδεύεται απο μια σκληρή πραγματικότητα που έρχεται να επιβεβαιώσει την φημολογία περί μετώπου ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, χρυσής Αυγής. Πολιτικών σχηματισμών που εκπροσώπους εκτός απο τα άκρα και την αντιθεσμική συμπεριφορά και το λούμπεν κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.