«Συμφωνία για το Σκοπιανό δεν έχουμε. Είμαστε κοντά αλλά δεν έχουμε περάσει τη γραμμή του τερματισμού» δήλωσε στα «Παραπολιτικά 90,1 FM» ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως έχει γίνει σημαντική πρόοδος για τα συμφέροντα της Ελλάδας ενώ έκανε λόγο για σύνθετη ονομασία με χρονικό η γεωγραφικό προσδιορισμό.

Μάλιστα, επισήμανε ότι δεν θα υπάρξει σαλαμοποίηση του ζητήματος και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα δεν θα δώσει τίποτα εάν δεν υπάρξει και Αναθεώρηση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας.

Σημείωσε πως, εφόσον θεωρούμε ότι η συμφωνία είναι εθνικά επωφελής, έχουμε υποχρέωση να την φέρουμε ακόμα και αν υπάρχουν αντιδράσεις ενώ εκτίμησε ότι η συμφωνία θα έχει ψήφους και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ερωτηθείς τι θα κερδίσει η Ελλάδα από μια ενδεχόμενη συμφωνία, απάντησε πως αναβαθμίζεται η διπλωματική θέση και σταθεροποιούνται τα βόρεια σύνορα της χώρας.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη Ιντζέ στη Θράκη, είπε πως δεν έχει πλήρη ενημέρωση ενώ τόνισε πως άδεια δίνεται για δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις. Είπε δε, ότι, όταν δεν υπάρχει πρόβλημα για τη δημόσια τάξη, δεν υπάρχει λόγος να μην πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στη Θράκη.

Τέλος, για την απάντηση που έδωσε στους επικριτές του ο Πάνος Καμμένος, απάντησε πως «κάθε πολιτικός έχει το ύφος του».