Ξεκάθαρες απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, τόσο για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, Τουρκία και Σκοπιανό, όσο και για τα θέματα της ανοχής φαινομένων βίας και ανομίας ζήτησε ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης. Ο κ. Αυγενάκης μιλώντας στο ΣΚΑΙ, κατήγγειλε με τον κ. Τόσκα, ως αναρμόδιο για την προστασία και ασφάλεια των πολιτών σημειώνοντας ότι ο «δεν κάνει καλά την δουλειά του. «Αν έκανε καλά τη δουλειά του θα απολαμβάναμε τα αποτελέσματά της, νοιώθοντας όλοι ασφάλεια. Δεν μπορεί. Δεν θέλει,  ίσως και να έχει και κάποια σχετική εντολή. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν ικανότατα στελέχη στην Ελληνική Αστυνομία. Είναι υποχρέωση της πολιτείας και της κυβέρνησης να προστατέψουν τους πολίτες. Ο πολίτης δεν πρέπει να νοιώθει ότι απειλούνται τα παιδιά του, η οικογένειά του, η περιουσία του», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης  

Για Εξάρχεια

Για το θέμα της βίας στην περιοχή των Εξωρχείων, ο κ. Αυγενάκης απέδωσε και πάλι ευθύνες στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αφού οι δύο υπουργοί του διαχειρίζονται το θέμα απλά πετώντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλο. «Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πάρει θέση. Εκείνος επέλεξε Κοντονή και Τόσκα. Ας πάρουν μια απόφαση. Θέλουν να πατάξουν τη βία; Όπως φαίνεται τους ανέχονται. Πιθανότατα και να τους γνωρίζουν».    

Τουρκία

Ξεκάθαρη απάντηση από τον Πρωθυπουργό ζήτησε ο κ. Αυγενάκης και για το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και ιδιαίτερα μετά την τελευταία προσβλητική αναφορά των Τούρκων κατά του Πρωθυπουργού, σχετικά με την «ανταλλαγή» των 8 Τούρκων αξιωματικών. «Από τον κ. Τσίπρα περιμένουμε μια ξεκάθαρη απάντηση, αν την περίοδο εκείνη είχε δεσμευτεί για κάτι. Από την άλλη ωστόσο, δεν επιτρέπουμε σε καμία χώρα να απευθύνεται έτσι στον Έλληνα πρωθυπουργό», υπογράμμισε και συνέχισε λέγοντας: «Δεν τίθεται θέμα ανταλλαγών. Είμαστε ένα ευρωπαϊκό κράτος. Εμπιστευόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν εμπιστευόμαστε όμως τον Έλληνα πρωθυπουργό, γιατί συνολικά για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και κυρίως για τα εθνικά θέματα θα έπρεπε να υπάρχει μια κοινή πλεύση. Δεν το επέλεξε αυτό η κυβέρνηση, γιατί θέλησε να επενδύσει στο μικροπολιτικό όφελος. Η μοίρα μας έχει φέρει να είμαστε γείτονες. Αυτό δεν αλλάζει. Άρα η Ελλάδα θα πρέπει να καλλιεργήσει τις καλές σχέσεις. Κάτι που δεν κάνει όμως η σημερινή κυβέρνηση».  

Σκοπιανό

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και για το καυτό θέμα του Σκοπιανού σημειώνοντας ότι «Ο κ. Κοτζιάς ξεπέρασε και τον Καμμένο σε αλαζονεία. Χειρίζεται ένα θέμα χωρίς να έχει αποτέλεσμα. Ακόμη κι αν έχει όμως… δεν το γνωρίζει κανένας. Υπάρχει μια συμφωνία 20 σελίδων. Δεν θα έπρεπε να ενημερώσει την αντιπολίτευση; Τον ελληνικό λαό; Το Κοινοβούλιο;  Ο κ. Κοτζιάς ας μην κουνάει το δάχτυλο. Είναι καλύτερο να μιλήσει με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό και να δώσει εξηγήσεις για όσα γίνονται. Να ξεκαθαρίσει και αν έχει την στήριξη του κ. Καμμένου. Συμφωνεί ο κ. Καμμένος με αυτή την συμφωνία; Υπάρχει ζήτημα δεδηλωμένης αυτή τη στιγμή. Ο κ. Καμμένος στέλνει μήνυμα ότι δεν θα ψηφίσει μια τέτοια συμφωνία. Εμείς έχουμε πει το ζήτημα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό δεν πρέπει να το βάζουμε στην σκακιέρα της μικροπολιτικής διαχείρισης.  

Επόμενη ημέρα

Σχετικά με το κυβερνητικό αφήγημα της καθαρής εξόδου ο κ. Αυγενάκης σημείωσε: «Μάλλον ο κ. Τσίπρας ζει σε άλλο κόσμο. Η κοινωνία έχει μπουχτίσει. Θέλει εκλογές ο κόσμος, γιατί δεν θέλει συνέχιση αυτής της λανθασμένης πορείας και πολιτικής. Εμείς θέλουμε εδώ και τώρα να δοθεί το δικαίωμα στον ελληνικό λαό να αποφασίσει ο ίδιος τι θέλει».