Στον απόηχο της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ για τα Σκόπια, αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα στις 3 το μεσημέρι η ψηφοφορία στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα προκειμένου να γίνει η 4η αξιολόγηση για τη χώρα από τους θεσμούς. Ωστόσο, σήμερα αναμένεται να μεταφερθεί στο Κοινοβούλιο η ένταση του πολιτικού σεισμού που προκάλεσε η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το θέμα του Σκοπιανού.

Η συμφωνία προκαλεί πολιτικά ρίχτερ με δριμύτατε αντιδράσεις, ιδιαίτερα από την στιγμή που δόθηκε στη δημοσιότητα και διαπιστώθηκαν όλα τα σκοτεινά σημεία και τα κενά της συμφωνίας.

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία, δεν αποκλείει ακόμη και στο τέλος της σημερινής ψηφοφορίας ή το αργότερα αύριο, μετά την ενημέρωση του πρωθυπουργού στη Βουλή, για το θέμα των Σκοπίων, να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, προκαλώντας στην πράξη την κοινοβουλευτική συνοχή.

Η Νέα Δημοκρατία, όπως εκτιμά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένη να επιστρατεύσει κάθε κοινοβουλευτικό της όπλο προκειμένου να μην αφήσει την συμφωνία αυτή να περάσει.

Ωστόσο, με την πρόταση μομφής η αξιωματική αντιπολίτευση φέρνει και προ των ευθυνών του τον κυβερνητικό εταίρο του κ .Τσίπρα, ο οποίος δηλώνει μεν την κάθετη διαφωνία του με την συμφωνία, στηρίζει όμως την κυβέρνηση.

Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του κ. Πάνου Καμμένου – την Παρασκευή - ο οποίος για άλλη μια φορά θα κληθεί να διαγωνιστεί με τον εαυτό του στα επικοινωνιακά τεχνάσματα προκειμένου η αναμενόμενη «κωλοτούμπα» να είναι όσο το δυνατόν λιτότερο επώδυνη.